Сб, 2024-04-27, 01:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:56
Росії Нідерланди пригрозили Міжнародним трибуналом у справі Greenpeace
Інші останні Новини світу
Якщо питання з 30 заарештованими в Росії членами Greenpeace не вирішиться до понеділка, 21 жовтня, Нідерланди звернуться до Міжнародного трибуналу з морського права в Гамбурзі. Про це заявив сьогодні, 18 жовтня, прем'єр-міністр королівства Марк Рютте.

При цьому він зазначив, що "ведеться робота з дипломатичного вирішення цього питання", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Говорячи про серію останніх інцидентів, як з проникненням у квартиру співробітника російського посольства в Гаазі, так і в тимчасовий офіс Greenpeace у Мурманську, Рютте закликав "вирішувати ці інциденти один за одним, крок за кроком, з холодною головою".

Раніше з'явилась інформація про те, що слідчі можуть скорегувати звинувачення активістам з Greenpeace з урахуванням того, що на їхньому судні знайшли наркотики.

В Greenpeace повідомлення російських правоохоронних органів про виявлення незаконних наркотичних речовин на затриманому Росією судні Arctic Sunrise назвали наклепом і фабрикацією доказів.

Нагадаємо, 18 вересня криголам Arctic Sunrise під голландським прапором підійшов до морської платформи "Прирозломного"​​, яка веде буріння на шельфі в Мурманській області. Активісти Greenpeace, які знаходились на борту, спробували висадитися на платформу, але їх дії були припинені співробітниками прикордонного управління ФСБ, після чого судно на буксирі доставили в порт Мурманськ.

За фактом нападу на "Прирозломного" ​​порушено кримінальну справу про піратство. Усім 30 фігурантам справи висунуто обвинувачення, вони провину не визнають.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: Нідерланди, справі Greenpeace, Міжнародним трибуналом, Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]