Пт, 2024-04-19, 23:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:33
Роза вітрів глобалізму спрямована до України: залишився крок - Польща
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Президент Польщі Броніслав Коморовський закликав українських провладних та опозиційних політиків вирішити питання щодо надання ув'язненій екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко можливості лікуватися за кордоном, назвавши його останнім бар'єром на шляху до західного світу.

Про це глава польської держави заявив під час зустрічі Європейської групи Тристоронньої комісії у Кракові у п’ятницю, 25 жовтня, інформує Укрінформ з посиланням на РАР.

"Апелюємо насамперед до влади, але також й до опозиції, яка також несе відповідальність за подолання чи неподолання цього важливого, але, напевно, вже останнього серйозного бар’єру на шляху України до західного світу", - сказав Коморовський і закликав українську владу "здійснити рішучі кроки, аби уможливити виїзд екс-прем'єр-міністра на лікування за кордон".

Він додав, що Польща не ставить під сумнів рішення українських судів, але нагадав, що "фундаментом ЄС є і завжди будуть права людини".

Глава польської держави підкреслив, що підписання Угоди про асоціацію не завершить, але інтенсифікує шлях України до норм і стандартів ЄС, а також змінить розстановку сил у цій частині континенту.

Коморовський наголосив, що підписання асоціації з Україною і парафування відповідних угод з Молдовою та Грузією є в національних інтересах Польщі, Європи і західного світу в цілому.

Тристороння комісія (The Trilateral Commission) є неурядовою організацією, створеною в 1973 році за ініціативою Девіда Рокфеллера. Вона об’єднує 350 впливових особистостей світу політики та економіки. Її метою є промоція кращого розуміння і співпраці демократичних країн в Європі, Північній Америці та Азії. Головою Тристоронньої комісії сьогодні є екс-президент Європейського Центробанку Жан-Клод Тріше.

Юлія Тимошенко

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією 2009 року. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

28 лютого 2013 року генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що Тимошенко поки що не перевозять з Центральної клінічної лікарні Укрзалізниці №5 в Качанівську виправну колонію, щоб не загострювати ситуацію навколо неї.

30 квітня 2013 року ЄСПЛ визнав незаконність арешту Тимошенко, але не знайшов порушення прав щодо її скарги на застосування катувань. У той же час юристи та політики по-різному інтерпретували, чи встановив суд політичну мотивацію арешту.

У квітні 2012 року Ангела Меркель заявила про бажання привезти Тимошенко на лікування до Німеччини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: Польща, Роза вітрів глобалізму, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]