Чт, 2024-04-25, 14:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:13
Саміт "Східного партнерства" в листопаді стане "самітом досягнень" - сподівається Євросоюз
Інші останні Новини Європейського Союзу
Європейський Союз розраховує, що саміт "Східного партнерства" в листопаді у Вільнюсі стане "самітом досягнень". Про це заявив комісар Європейської комісії Штефан Фюле під час міжнародної конференції "На шляху до Східного партнерства" сьогодні в Києві, передає УНІАН.

"Ми виробили політику, яка давала нам могутні засоби для залучення наших партнерів. Значний прогрес було досягнуто за останні 4 роки. Зустрічі політичного рівня стали відбуватися все частіше, так само, як і неформальні зустрічі", - сказав Фюле.

Він відзначив, що "значний прогрес було досягнуто у сфері лібералізації візового режиму. Крім того, розвиток громадянського суспільства також був успішним. У листопаді на "Вільнюському саміті" сподіваємося досягти найбільшого прогресу, створивши політичну асоціацію і поглиблену інтеграцію в Євросоюз, зокрема – в зону вільної торгівлі".

За словами Фюле, це буде значний "крок до трансформації добросусідства". "Я це називаю зміною правил гри, і я це називаю першим самітом, на якому будуть досягнуті практичні цілі, дії… Це засіб розширення Європи. Це буде саміт досягнень", - наголосив Фюле. Він відзначив, що ЄС хоче побачити підписання Угоди про асоціацію з Україною. "І ми хочемо побачити такі ж підписання з Молдовою і Грузією, ми хочемо побачити значний прогрес у мобільності населення і значні результати в транспорті та освіті", - сказав єврокомісар.

Євросоюз не жертвуватиме своїми фундаментальними цінностями заради геополітичних ігор

Європейський Союз не жертвуватиме своїми фундаментальними цінностями заради геополітичних ігор. Про це заявив комісар Європейської комісії Штефан Фюле.

"Те, що ми пропонуємо "Східному партнерству", - це не гра з нульовим результатом. Економічні реформи будуть вигідні всім, вони створять зону процвітання на всьому континенті. Ми дбаємо про наших партнерів. Але ми дбаємо і про сусідів наших сусідів. Хотів би наголосити на такому – з одного боку, наші партнери мають суверенне право вибирати те, що вони хочуть. І ми в цьому плані підтримуватимемо їх у цьому виборі і захищатимемо їх від неналежного втручання. З іншого боку, це не означає, що ми обмінюватимемо наші фундаментальні цінності заради геополітичних ігор", - зазначив Фюле.

При цьому єврокомісар додав, що "без укорінення цінностей глибоко в суспільстві ми не зможемо формувати тривалі зв`язки між нашими державами і суспільствами".

Вестервелле закликав Україну виконати всі вимоги ЄС для підписання Угоди

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле закликав Україну виконати всі вимоги Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі наприкінці листопада. Про це Вестервелле заявив під час міжнародної конференції "На шляху до Східного партнерства" сьогодні в Києві.

"Ми закликаємо українське керівництво прибрати з дороги ті перешкоди, що існують напередодні Вільнюського саміту. Ми розуміємо, що Україна досягла значного прогресу. Але ми також розуміємо, що є багато складних рішень, які прийняті, та які ще необхідно буде прийняти. Але залишаються певні очікування. Вони включають проведення вільних і чесних виборів, перегляд виборчого законодавства, реформування судової системи, а також припинення виборчого правосуддя. Вся Європа приділяє цьому увагу, і тут потрібний значний прогрес", - наголосив глава МЗС ФРН.

При цьому Вестервелле відзначив, що з часу його останнього візиту до Києва вже досягнуто значний прогрес.

Він також зазначив, що підписання Угоди про асоціацію стане кроком до трансформації України і українського суспільства. "Це кращі можливості для студентів, широкий доступ до можливостей. Це буде історичний крок. Успіх не досягається за один день. ЄС надає підтримку Україні, щоб цей стратегічний крок було реалізовано", - сказав Вестервелле і закликав європейські інститути більше часу приділяти східним партнерам.

Зазначимо, Штефан Фюле виступає за підписання Угоди про асоціацію. "Яке майбутнє ви хочете дати своїм дітям? Як батько, я знаю, що це питання, яке постійно хвилює всіх батьків і всіх тих, хто працює з дітьми. Я щиро переконаний, що політична та економічна інтеграція з Європейським Союзом - через Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі дасть Україні найбільш міцну основу для своїх майбутніх поколінь", - йдеться в повідомленні.

Україна фактично виконала всю роботу, заплановану до саміту "Східного партнерства" в листопаді у Вільнюсі. Про це сказав президент України Віктор Янукович.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: Євросоюз, листопаді, самітом досягнень, саміт Східного партнерства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]