Сб, 2024-04-27, 01:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:15
Серія політичних реформ готується в Туреччині , серед іншого - поступки курдській меншині
Інші останні Новини світу
Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган розповів про підготовку серії політичних реформ, що включають серед іншого довгоочікувані поступки курдській меншині в країні, повідомляє BBC Росія.

За словами прем'єр-міністра, будуть зняті обмеження на використання курдської мови в школах і в ході ведення політичних кампаній.

Він також запропонував скасувати нинішній 10-відсотковий бар'єр, який не дозволяє курдським та іншим невеликим партіям потрапляти до парламенту.

Оглядачі заявляють, що ці реформи стануть життєво важливою частиною плану з вирішення багаторічного конфлікту між турецькою владою і курдськими повстанцями.

Однак самі курди поки поставилися до заяв прем'єра з обережністю. Так, курдська Партія миру і демократії заявила, що запропонованих їм поступок недостатньо.

У серпні цього року з'явилася інформація, що Туреччина на певних умовах згодна на надання курдам Сирії автономії. Зазначимо, що сирійські курди, які становлять близько 10% населення країни, користуючись нестабільністю, взяли під свій контроль північні райони Сирії, які межують з Туреччиною. Але трохи пізніше в МЗС Туреччини спростували інформацію про те, що Анкара згодна на створення в Сирії курдської автономії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: курдській меншині, Туреччині, політичних реформ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]