Чт, 2024-04-25, 22:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
Студенти у Тернополі на підтримку ЄС влаштували танцювальний флешмоб
Інші останні Новини з регіонів України
Півсотні студентів з місцевого економічного університету затанцювали на центральній площі Тернополя в дощовиках і з парасолями в руках, щоб привернути увагу людей до теми підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Дівчата виконали комбінований танець під музику композицій різних країн Євросоюзу. Завершився він музикою гурту "Океан Ельзи" та розгортанням прапорів України та ЄС.

"Танцювальний флешмоб - це не окрема акція, а метод привернути увагу до інформаційної кампанії "Будуємо Європу в Україні", яку ми розпочали сьогодні у Тернопільській області. Цим танцем ми хочемо привернути увагу жителів, і запросити до неформального спілкування про співпрацю України і Європейського Союзу", - розповіла Gazeta.ua радник з питань преси та інформації представництва ЄС в Україні Вікторія Давидова.

Наявність дощовиків і парасольок в учасників пояснили бажанням надати видовищності шоу, а також перестрахуванням, на випадок дощу.

Після закінчення танцю представники Євросоюзу спілкувалися з перехожими, роздавали їм буклети і сині прапорці із зірочками.

"Всі питають, що дасть підписання Угоди про асоціацію. Але треба розуміти, що ніхто не принесе чи не покладе вам щось у кишеню. Це не той випадок, коли щось дають, і ми з мером вирішили - це буде Тернополю. Участь в Асоціації дає можливість всебічного розвитку як Тернопільщини, так і всіх інших регіонів. Почитайте текст угоди про Асоціацію - вона охоплює 70% актів, згідно з якими Україна вже в ЄС. Ми практично там. А що участь в ЄС дала іншим учасникам, ви легко можете подивитися", - зазначає Вікторія Давидова.

Раніше 22 жовтня "Молоді регіони" під стінами Верховної Ради провели флешмоб на підтримку євроінтеграції. Близько 50 молодих людей вигукували "Yes ЄС!", "Молодь за євроінтеграцію!" і плескали в долоні. Ще з десяток тримали прапори Євросоюзу, партійні прапори і прапори України, а також плакати: "Нас почують в Європі", "Обома руками "ЗА" і "Кажу "yes" ЄС".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: тернополі, танцювальний флешмоб, студенти, підтримку ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]