Чт, 2024-04-25, 03:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:03
Створення зернового пулу принесе збитки зернотрейдерам і не сподобається Європі - експерт
Інші останні Економічні новини
Створення Україною, Росією і Казахстаном Причорноморського зернового пулу, який передбачає державну монополію на експорт зернових, може призвести до значних збитків зернотрейдерів, які працюють в Україні, вважає президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко.

"Трейдери опиняться в дуже складній ситуації. Так можна дестабілізувати і завдати величезного збитку великій кількості суб`єктів господарювання", - сказав Козаченко, повідомляє "УНІАН".

За його словами, ні УАК, ні зернотрейдери ще не одержували офіційних документів, які пояснюють правила роботи в умовах пулу, проте реалізація його ідеї передбачає або створення єдиного державного експортера зерна, або державний диктат цін на зерно. Обидва варіанти, на думку Козаченко, значно ускладнять роботу на вітчизняному ринку зерна. Як результат, в Україні не залишиться великих компаній, що займаються торгівлею зерновими.

"Вони всі (трейдери) втечуть, наступного року їх не буде", - вважає президент УАК.

Крім того, експерт упевнений, що міжнародні організації і Євросоюз не підтримають ідею створення Причорноморського зернового пулу.

"Я думаю, що і Світова організація торгівлі, і інші інституції міжнародні, у тому числі і ЄС, будуть проти цього (створення пулу)", - сказав Козаченко.

Як повідомлялося, 15 жовтня прем`єр-міністр України Микола Азаров і прем`єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписали домовленості про створення Причорноморського зернового пулу. За словами Азарова, пул буде створено протягом півроку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: збитки зернотрейдерам, Європі, створення зернового пулу, експерт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]