Пт, 2024-04-26, 01:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:51
Тимошенко з Німеччини зупинить Януковича на виборах 2015 року
Інші останні Політичні новини
Перебуваючи на лікуванні у Німеччині, екс-прем'єр Юлія Тимошенко зможе активно втручатися в українську політику. Про це розповів політолог Андрій Золотарьов, пише Gazeta.ua

"З-за кордоном, у тій же Німеччині на лікуванні, Тимошенко буде здатна контактувати з "Батьківщиною" та мас-медіа. Зможе більш активно втручатися в поточну політику. На мою думку, це вплине на перебіг подій 2014-2015 років. Вона здатна зруйнувати плани стратегів, які займаються майбутньою президентською кампанією Януковича", - розповів Золотарьов.

Експерт зазначив, Юлія Тимошенко у політиці - це страшний сон Януковича.

Влада намагається, щоб екс-прем'єр була обмежена у своїй політичній діяльності. Проте наразі президента Віктора Януковича цікавить не лише особисті гарантії, але й фінансова допомога країни.

"На мою думку, підписання Угоди у Вільнюсі відбудеться за будь-яких умов. Навіть, якщо Тимошенконе буде звільнена до цього часу. Але тоді виникне питання про цукерку, яку політичному режимові не дадуть. Президент та його оточення мають надію отримати 15 мільярдів кредитування, щоб залатати поточні діри в українській економіці. Від вирішення цього питання буде залежати подальша доля Януковича", - розповів він.

Політолог зауважив, що шанси президента на переобрання падатимуть, якщо соціально-економічне становище країни буде й надалі погіршуватись. Нагадаємо, екс-прем'єр Юлія Тимошенко прийняла рішення виїхати за кордон на лікування до Німеччини для покращення ситуації перед можливим підписанням у Вільнюсі Угоди про Асоціацію України і ЄС.

Тимошенко знову стала ключовою фігурою в підписанні Угоди з ЄС


Питання про звільнення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко знову стало найактуальнішим в українсько-європейських відносинах.

Таку думку висловив експерт Інституту євроатлантичного співробітництва Юрій Горбач у ефірі Українського радіо.

"Питання Юлії Тимошенко вже три роки існує у відносинах України з Європейським Союзом. Інколи воно виходило на перший план, інколи про нього намагалися не говорити. Але у критичний момент - напередодні підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом на саміті Східного партнерства у Вільнюсі це питання постало з усією своєю критичністю", - сказав Горбач.

За його словами, ще влітку багатьом здавалося, що російсько-українська торговельна війна змістить "питання Тимошенко" на другий план. "Але події кінця вересня, зокрема зустрічі з президентом на конференції "Ялтинська економічна стратегія", а також його переговори у Нью-Йорку під час генеральної асамблеї ООН фактично повернули "питання Тимошенко" на перше місце у порядку денному відносин України з ЄС", - зазначив Горбач.

Для Тимошенко придумають "оригінальну дорожню карту" - Чорновіл


Експерти припускають, що може бути знайдений якийсь несподіваний правовий механізм, який забезпечить виїзд Юлії Тимошенко за кордон.

"Слідчий у справі, по якій вона проходить і ще не має вироку, ухвалює рішення про призупинення слідства на певний час і дає згоду на виїзд за кордон на лікування. А по тій статті, по якій вона сидить, раптом ухвалять рішення по пенітенціарній службі взагалі – без парламенту, без нікого і без нічого. Або рішення суду раптом буде", – припускає колишній соратник Віктора Януковича Тарас Чорновіл.

На його думку, малоймовірно, щоби президент звільнив Юлію Тимошенко указом про помилування. Адже помилування передбачає обмеження лише щодо участі у виборах, а ув’язнити знову вже не можна.

Експерти зазначають, що рішення про від’їзд Юлії Тимошенко треба ухвалити до 15 жовтня, коли Пат Кокс та Олександр Квасневський мають прозвітувати перед Європарламентом про підсумки своєї місії. Інакше підписання угоди про асоціацію України з ЄС на вільнюському саміті під загрозою.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 870 | Додав: nowyny | Теги: Німеччина, янукович, тимошенко, вибори 2015 року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]