Чт, 2024-03-28, 11:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:33
Тягнибок тисне на Януковича і не схвалює газових контрактів Юлі
Інші останні Політичні новини
Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має бути звільнена шляхом помилування, яке має підписати президент Віктор Янукович. Про це 20 жовтня в ефірі телеканалу "Інтер" заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

На запитання про долю ув'язненої Тимошенко Тягнибок зазначив: "Має бути помилування, яке має підписати президент".

"Ситуація з підписанням Угоди про асоціацію безпосередньо залежить від того, чи буде звільнена Тимошенко… При теперішній ситуації це може вирішити безпосередньо президент. Він має взяти на себе відповідальність і ухвалити певне рішення. А не скидати цю проблему на парламент", - зазначив Тягнибок.

За його словами, "якогось законопроекту про звільнення Тимошенко в парламенті ми ще не бачили". "Покажуть ("регіонали") законопроект (про лікування засуджених за кордоном) – ми його вивчимо, проконсультуємось з нашими партнерами по опозиції, а потім будемо ухвалювати рішення – підтримувати у парламенті чи ні", - зазначив Тягнибок.

На завершальне запитання – чи підписав би він "газові угоди" з Росією, якби був на місці Юлії Тимошенко у 2009 році - Тягнибок відповів однозначно і повністю - "Ні". "Однозначно – ні", - перепитав ведучий. "Ні", - підтвердив Тягнибок.

Перш ніж поставити запитання лідеру націоналістів – про те, що робить "Свобода", аби захистити українських мігрантів за кордоном, як саме їх захищає, ставлення "Свободи" до звільнення екс-прем'єра та у якому статусі вона має залишити Україну – ведучий майже одразу починав перебивати Тягнибока, не дозволяючи йому завершити.

Так сталося, і коли лідер "Свободи" згадав вголос у своїй відповіді "злочинний режим", "бандитська влада", "кримінально-олігархічний клан", "політичні репресії", і т.і. При цьому ведучий весь час вимагав від політика "конкретики" та "стислості" у відповідях.

4 жовтня захисник Тимошенко Сергій Власенко зачитав її заяву про те, що екс-прем’єр приймає пропозицію екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського й екс-президента Європарламенту Пета Кокса про лікування в Німеччині. Спостерігачі від Європарламенту відвідали Тимошенко в харківській лікарні 3 жовтня.

У той же день Кокс і Кваснєвський подали президенту Януковичу клопотання про помилування Юлії Тимошенко.

17 жовтня Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити рішення про можливість лікування Тимошенко за кордоном та обіцяє підписати такий закон.

"Нині політичні сили, які представлені в парламенті, підготували законопроект, який дасть змогу вирішити це завдання. Сьогодні в Україні немає закону, який дозволив би Тимошенко виїхати за кордон. Як тільки це питання в парламенті буде вирішено, і у мене на стіл ляже цей закон, тоді буде запитання до президента. Звісно, якщо парламент ухвалить цей закон, я його підпишу", - сказав він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: газових контрактів Юлі, Януковича, Тягнибок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]