Чт, 2024-03-28, 21:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:17
У Януковича єдиний шанс підписати асоціацію - звільнити Тимошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Депутат Європарламенту, віце-президент Європейської народної партії Яцек Царіуш-Вольські заявляє, що Угоду про асоціацію Україна - ЄС не буде підписано, якщо екс-прем'єр Юлія Тимошенко не буде звільнена до 21 жовтня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Справа Юлії Тимошенко є символічною - Угоду про асоціацію не буде підписано, якщо її не буде звільнено, тому що це принцип Європейського союзу. Отже, ми очікуємо остаточного рішення, коли вона зможе поїхати на лікування, і до 21 жовтня це питання має бути вирішено, тому що 21 жовтня відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, там буде заслухано звіт, автором якого я є, після чого буде проведена ратифікація за умов того, що всі вимоги будуть виконані. Якщо умови ЄС не будуть виконанні, то немає жодних маневрів, жодних можливостей для підписання. Це повинно відбутися зараз, якщо це буде виконано пізніше - я думаю, що Україна запізниться", - заявив він в ефірі " 5 каналу ".

Тимошенко було заарештовано 5 серпня 2011 року під час судового процесу щодо "газової справи". 11 ​​жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив її до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні № 5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс стали спостерігачами від Європарламенту щодо судових процесів над Тимошенко і прийняла . Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Тимошенко.

Як відомо, звільнення або відправка на лікування за кордон Тимошенко є однією з умов підписання Угоди про асоціацію Україна - ЄС. Питання підписання Угоди буде розглядатися на саміті Східного партнерства, який відбудеться в листопаді у Вільнюсі.

"Ми представимо наш доповідь в середині жовтня. Через тиждень в Європарламенті буде голосування. Депутати ухвалять рішення щодо того, як Україна впоралася з проблемою виборчого правосуддя і чи готова до Угоди про асоціацію. На тому ж тижні на нараду зберуться міністри закордонних справ всіх 28 країн - членів Євросоюзу, вони також винесуть свій вердикт", - повідомив Кокс 25 вересня в інтерв'ю одному з українських телеканалів.

Відзначимо також, що голова Верховної Ради Володимир Рибак закликав владу і опозицію підготувати законопроект, який дозволить засудженій Тимошенко пройти лікування за кордоном.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: єдиний шанс, Асоціацію, Януковича, звільнити Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]