Пт, 2024-04-19, 04:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:51
У пику всім: "бандерівський" прапор став офіційним для "Карпат"
Інші останні Спортивні новини
Львівські "Карпати" вирішили оновити офіційну символіку клубу, поповнивши її червоно-чорним прапором. Таким чином "леви" вирішили захистити прапор УПА, який у деяких європейських і вітчизняних футбольних органах вважається нацистським.

Заява "Карпат"

"Як показали події минулого місяця, чи не всі прояви патріотизму на трибунах українських стадіонів виявилися майже поза законом, - йдеться в заяві, текст якої наводиться на сайті ФК "Карпати". - Національна Федерація називає "інцидентами" розгортання червоно-чорних прапорів, скандування "Бандера, Шухевич - Герої України", "Свободу чесним" тощо, вбачаючи в цьому ймовірний предмет для подальших дисциплінарних санкцій.

За таких обставин, коли певні сили намагаються змусити вболівальників ходити на футбольні матчі сірим безмовним стадом, ФК "Карпати" не може і не має права заплющувати на це очі. Відтепер червоно-чорний прапор набуває офіційного статусу в символіці футбольного клубу "Карпати", тому його поява на трибунах під час матчів "левів" буде вітатися ще гарячіше.

Нагадаємо, що червоно-чорні барви використовувалися львів'янами в сезонах 1996/1997 років, також футболісти "Карпат" одягали червоно-чорну амуніцію на фінал Кубка України в 1999 році, коли грали проти київського "Динамо". Нарешті, в 2010 році кольори повернулися у вигляді резервної форми ФК "Карпати". А вже з наступного чемпіонату червоно-чорна смугаста форма нарівні з зелено-білою знову буде використовуватися в офіційних поєдинках гравцями "Карпат" - нині саме триває робота над дизайном і виготовленням такого комплекту форми.

Для тих же, хто вважає використання патріотичної символіки "політикою", якій не місце на трибунах, повідомляємо: така атрибутика аж ніяк не суперечить спортивному характеру змагань, а навпаки, створює відповідний настрій у глядачів, націлює гравців на боротьбу, прищеплює патріотизм до рідної землі, повагу до самоідентичності, національної пам'яті, цим лише посилюючи вага місії футболу як потужного соціального явища.

Наш клуб ніколи і за жодних обставин не відмовиться від того, чим пишалися наші діди і батьки, а тепер пишаємося ми, галичани - нашою самобутністю, етнічним колоритом, незламним духом боротьби. Героям - слава!" - так закінчується заява "Карпат".

Зазначимо, що таким чином "Карпати" стали другим клубом, який "легалізував" на своїх матчах червоно-чорні прапори. Перед матчем з донецьким "Металургом" у минулому турі київське "Динамо" прибрало їх зі списку нацистської символіки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: пику всім. бандерівський прапор.офі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]