Пт, 2024-04-26, 19:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:52
У психлікарнях здорових дітей перетворюють на зомбі. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини
З розумово відсталих чиновники формують цілі загони робітників. Лише одиниці з них пишуть листи про допомогу з проханням забрати з психоневрологічного диспансера. Незгодних зазвичай заколюють амінозіном і тихо закопують на задньому дворі. Про це повідомляє програма "Гроші".

Рік тому у Новосавицькому психоневрологічному інтернаті вбили підопічного.  Вбитого швидко поховали.  Але наступного дня про подію дізналися правозахисники, яки приїхали до інтернату, примусили його керівництво розкопати свіжу могилу і дістати труну.

Головний лікар закладу, який звьязав побиту людину отримав 4 роки умовно.  Санітар, який бив підопічного монтировкою -  рік. У той же час Андрія Баранова, який повідомив правозахисницю Тетяну Макарову про злочін, суддя направив безстроково на примусове лікування у психоневрологічний інтернат закритого типу.

До цих трагічних подій правозахисниця дзвонила міністру сім‘ї, молоді та спорту Юрію Павленку з проханням навести порядок у інтернаті.

"Він мені відповів, я зберігаю цю смску по сьогоднішній день: "Що сталося?" І більше ніяких дій не було зроблено", - розповіла Макарова.

Колишній пацієнт Балтського психоневрологічного інтернату Денис Холостенко розповів, як у закладі припиняють найменші спроби протестувати. Наприклад, проти поганої їжі.

"Коли ти починаєш доводити – тобі або в морду б'ють. Або ж*пу заколюють всякими психотропними препаратами", - розповідає він.

Щоб не опитнитися на кладовищі, чоловік втік з інтернату. Зараз Денис працює діджеєм, та мріє одружитися з коханою дівчіною. Але не може, бо він недієздатний. Діагноз "розумово відсталий" й досі стоїть у йього особистій справі.   

 "Я переконаний, більше половини дітей, які є в інтернатних закладах з різного роду психіатричними діагнозами вони реально є здоровими дітьми", - заявив уповноважений з прав дитини при президенті України Юрій Павленко.

За його словами, дітьми-сиротами, в яких немає батьків, і яких нема кому захистити, закривають дирки 

Такі як вони потрібні у системі закритих психоневрологічних закладів - у якості розумної робочої сили. Всі інтернати мають підсобні господарства. З ними - умовно хворими - єдина проблема - багато бачать та протестують, зазначають журналісти "Грошей".     

Людям в психіатричних закладах досі колять амінозін і галопередол. Якщо їх вводити регулярно, наступають незворотні зміни. За словами фахівців, мозок зменшується на 10 %. Людина фактично перетворюється у зомбі. Здорову людину, яка багато розмовляє та відстоює свої права швидко можна перетворити на психа.

"Нас змушують ями наперед копати. Хто то вмирає - закопують і нічого не говорять", - розповідають журналістам пацієнти закладів.

Уповноважений з прав людини заявив, що робить все, щоб хоча б у майбутньому на беззахісних сирітах перестали ставити клеймо недієздатних.

"Ми звертаємося до міністерства охорони здоров’я – розробити відповідний наказ… Або відповідну інструкцію", - зазначає Павленко. Тобто ось-ось повинна з‘явитися якась нова інструкція, яка зупинить конвеер зі штампування відсталих.

Проте, коли конкретно може бути розроблений новий порядок визнання діагнозів для дітей, Павленко не знає.

"Чим швидше він буде прописанний тим краще… Я тут не можу відповідати за міністерство охорони здоров’я", - зазначив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1225 | Додав: nowyny | Теги: психлікарні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]