Чт, 2024-03-28, 12:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:58
У сфері глобальної навігаційної супутникової системи Європарламент ратифікував співпрацю з Україною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європейський парламент ратифікував Угоду про співпрацю Україна- ЄС у сфері цивільної глобальної навігаційної супутникової системи. Відповідне голосування відбулося у вівторок, 8 жовтня, у Страсбурзі в ході пленарного засідання Європейського парламенту.

Дана Угода передбачає співпрацю сторін з метою поширення проекту EGNOS ( European Geostationary Navigation Overlay Service ) на регіони України за допомогою створення наземної інфраструктури - трьох базових станцій моніторингу систем RIMS ( Ranging and Integrity Monitoring Stations ). ( EGNOS є доповненням космічного сегменту Galileo європейської глобальної системи GNSS ( Global Navigation Satellite Systems) .

Зокрема, очікується, що покриття України системою EGNOS дозволить досягти високої точності позиціювання, яке буде використано в авіаційних навігаційних системах, в тому числі і для підвищення безпеки польотів і експлуатації аеропортів.

Станом на сьогодні Єврокомісія розглядає рішення про фінансування відповідного проекту. Остаточна розробка деталей проекту триватиме до року, контракти на реалізацію повинні бути укладені строком до трьох років, а реалізація проекту повинна бути завершена до 2019 року.

Український парламент ратифікував угоду 10 січня 2007 року.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: співпрацю з Україною, супутникової системи, європарламент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]