Пт, 2024-04-19, 12:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:07
У Варшаві відкрили фестиваль "Зближення культур" шедеври Довженка і Параджанова
Інші останні Українці в світі
Фестиваль "Зближення культур" у Варшаві продемонструє жителям столиці Польщі досягнення російської, української, бєларуської та польської культур.

Фестиваль відкрився у п'ятницю 18 жовтня показом в кінотеатрі Державного етнографічного музею фільмів "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова і "Земля" Олександра Довженка в рамках дня українського кіно, повідомляє РИА "Новости".

Субота буде присвячена російському кіно неділя – бєларуському.

Жителі Варшави в найближчі три дні зможуть також відвідати цілий ряд виставок фотографій, картин і виробів художників з Польщі, України, Бєларусі та Росії, які відбудуться в етнографічному музеї та в Російському центрі культури і науки.

Багато талановитих співаків і музикантів виступлять з концертами перед варшавською аудиторією.

Завершиться фестиваль 30 жовтня показом спектаклю "Страшна пристрасть" Смоленського державного драматичного театру.

Нагадаємо, в 2008 році Фестиваль українського кіно в Польщі відкривав фільм Романа Балаяна "Райські птахи".

Фестивальна програма представлялася також фільмом Балаяна "Відлюдник" (1975 р.), двома фільмами Юрія Іллєнка - "Молитва за гетьмана Мазепу" (2001 р.) і "Колодязь для прагнучих" (1965 р.) і фільмами Кіри Муратової - "Два в одному" (2007 р.) та "Короткі зустрічі" (1967 р.). Крім цього, польські глядачі побачили стрічки "Владика Андрій" Олеся Янчука, "Ілюзія страху"Олександра Кирієнка, а також фільм Роберта Кромбі "Сафо".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: Довженка і Параджанова, Варшаві, фестиваль Зближення культур | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]