Сб, 2024-04-20, 09:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:19
Україні Саудівська Аравія запропонувала разом будувати літаки
Інші останні Економічні новини
Саудівська Аравія (СА) зацікавлена у співпраці з Україною в авіакосмічній галузі, заявив віце-президент Науково-технологічного центру імені Короля Абдулазіза, принц Туркі бін Сауд бін Мухаммед Аль-Сауд.

Про це в п'ятницю 4 жовтня повідомили у прес-службі Кабінету міністрів України.

Принц зазначив, що Україна має значний потенціал в авіакосмічній галузі, тому Саудівська Аравія хоче співпрацювати. Він запропонував розглянути можливість створення спільного підприємства з виробництва літаків сімейства "Ан" в СА.

"Ми зацікавлені в спільному виробництві на території Саудівської Аравії літаків сімейства Ан", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що Росія найближчим часом може ухвалити рішення щодо продовження чи припинення співпраці з Україною в рамках спільних проектів в авіабудуванні, таких як Ан-124 "Руслан" і Ан-70.

"У проекті Ан-124 "Руслан" проблема полягає в тому, що українська сторона дуже туго йде на угоду з передачі нам згоди на модернізацію окремих агрегатів цього літака. Але ми чекати більше не будемо і скористаємося світовим досвідом", - заявив в кінці серпня російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін.

За його словами, якщо Україна не прийме рішення зараз, то "потім ми просто змушені будемо локалізувати у себе все виробництво. І відмовимося від їхніх послуг повністю. З ким вони будуть працювати? З китайцями? Китайцям продавати? Китай теж у цьому плані далеко просунувся. Навіщо їм Україна? Я щиро переживаю за долю нашої промислової кооперації з Україною".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: Україні, разом будувати літаки, Саудівська Аравія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]