Пт, 2024-03-29, 02:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:47
Українські депутати зганьбилися у Європарламенті
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Чергове засідання делегації Європарламенту в комітеті парламентського співробітництва ЄС-Україна 9 жовтня завершилося у Страсбурзі, так і не розпочавшись. Українська частина комітету (16 осіб) на засідання на з’явилася. "У своїй парламентській практиці я ще жодного разу не стикався з подібним", - заявив член комітету, британський депутат Чарльз Теннок. За його словами, зрозуміти і сприйняти цей крок дуже важко, передає УНІАН.

Інший член комітету, польський депутат Марек Сівець, наголосив, що депутати Верховної Ради грають проти правил і що такого в історії делегації ще не траплялося, пише Deutsche Welle.

Він запропонував колегам самим поїхати до Києва і поспілкуватися з українськими партнерами в готелі за чашкою чаю, якщо офіційно їм зібратися не вдалося. Він також висловив пропозицію написати відкритого листа для поширення у ЗМІ, у якому заявити, що засідання комітету напередодні Вільнюського саміту "було паралізовано бойкотом з боку українського парламенту".

Проблема полягає у тому, що після останніх парламентських виборів в Україні, які відбулися у жовтні 2012 року, депутати не змогли дійти згоди з приводу того, хто очолюватиме комітет з українського боку.

Цікаво, що офіційного пояснення такого демаршу Верховна Рада Європарламенту так і не надала. Хоча ще у серпні президент ЄП Мартін Шульц надіслав на ім’я голови Верховної Ради Володимира Рибака листа, в якому просив його особистого сприяння у залагодженні цього конфлікту.

Співголова комітету від Європарламенту Павел Коваль вважає, що причина такої затяжної суперечки між українськими депутатами лежить в політичних амбіціях, оскільки і члени опозиції, і члени правлячої партії хочуть здобути собі славу євроінтеграторів.

Він також сказав, що за результатами цього засідання, яке не відбулося, євродепутати надішлють листи на ім’я Мартіна Шульца та Володимира Рибака, а також дослухаються до пропозиції польського депутата Марека Сівеця і поїдуть до Києва, щоб неформально поспілкуватися з українськими колегами.

Одним з головних питань порядку денного засідання 9 жовтня мав стати обмін думками з приводу поточного стану справ у відносинах України з ЄС напередодні Вільнюського саміту/

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 815 | Додав: adminA | Теги: Українські депутати зганьбилися . Є | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]