Пт, 2024-04-26, 00:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:35
В Одесі був відчутний румунський землетрус
Інші останні Новини з регіонів України
Землетрус магнітудою 5,3, який стався рано вранці в 14 кілометрах від міста Нережу (Nereju) в повіті Вранча, відчувався в Одесі.
За словами очевидців, хитання люстр, відкриття дверей спостерігалося приблизно 10-15 секунд. Безумовно, деяких людей страх змусив вийти на вулицю. Однак, там все було спокійно.

Про подробиці землетрусу в Румунії повідомили ЗМІ з посиланням на сайт Геологічної служби США.

Чи є в Румунії руйнування і постраждалі, поки невідомо.

Зона Вранча - унікальна сейсмоактивна зона на Європейському континенті, розташована на стику Південних (Румунія) та Східних (Українських) Карпат в повіті Вранча (Румунія). В її межах осередки землетрусів розташовані в консолідованій корі, а також у верхній мантії на глибинах 80 - 160 км. Найбільшу небезпеку становлять такі, що виникають на великих глибинах. Вони спричиняють струси ґрунтів до 8-9 балів в епіцентрі на території Румунії, Болгарії, Молдови.

Землетруси. Починаючи з 1107 року до цього часу тут було відзначено 90 землетрусів інтенсивністю 7-8 балів. У ХХ ст. В зоні Вранча сталося 30 землетрусів з магнітудою 6,5 балів і вище. Землетруси з магнітудою 7 балів у 1940 та 1977 роках мали катастрофічні наслідки. Так, у 1977 р. в Бухаресті загинуло 15 тис. осіб. Карпатські землетруси поширюються на значну територію. У 1940 році коливання відчувалися на площі 2 млн. км.

Максимальна магнітуда землетрусів у цій сейсмоактивній зоні досягає 7,6 бала. Осередки землетрусів розташовані в консолідованій корі, а також мантії на глибинах від 80 до 190 км. Завдяки великим глибин магнітуда, землетруси зони Вранча проявляються на величезній території: від Греції на півдні до Фінляндії на півночі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: одесі, румунський землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]