Пт, 2024-03-29, 17:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:31
Великий переділ: Київ вимагає від Росії повернути власність СРСР за кордоном
Інші останні Політичні новини

Україна пропонує Росії відновити переговори про розподіл закордонної власності СРСР. Про це заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ Олександр Дикусаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна пропонує відновити переговорний процес із Російською Федерацією щодо розподілу закордонної власності колишнього СРСР, зокрема у форматі двосторонніх переговорів на рівні міністрів закордонних справ щодо передачі українській стороні об'єктів нерухомості для потреб її дипломатичних установ", - повідомив він.

Коментуючи заяву представника МЗС Росії Олександра Лукашевича про відмову України від претензій на закордонну власність СРСР, Дикусаров зазначив:

"Угода між Україною й Росією про врегулювання питань правонаступництва "нульовий варіант" (угода, за якою Росія бере на себе всі борги СРСР, а інші колишні республіки відмовляються від своїх претензій на будь-яке майно СРСР) не набула чинності, отож не може вважатися правовою підставою для перереєстрації законного майна СРСР на Росію".

За його словами, повернення Росією боргів СРСР у повному обсязі не знімає з неї відповідальності, яку вона взяла відповідно до міжнародних і двосторонніх українсько-російських угод.

Окрім того, прес-секретар українського МЗС підкреслив, що розпоряджання частиною закордонної власності СРСР виходить зі статусу України, як однієї з держав-правонаступниць СРСР.

Нагадаємо, 10 листопада в МЗС Росії заявили, що питання про права України на закордонну власність колишнього СРСР не є предметом російсько-українських переговорів.

Зауважимо, Росія наполягає на визнанні Україною права власності Російської Федерації на майно колишнього СРСР за кордоном. Торік керуючий справами президента Росії Володимир Кожин сказав, що їхня позиція була і залишається незмінною: Росія взяла на себе всі борги союзних республік і виплатила їх повністю. При цьому вся закордонна власність також перейшла до РФ.

У свою чергу, президент України Віктор Янукович виступає за розділ майна колишнього СРСР між усіма країнами, що входили до його складу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1108 | Додав: nowyny | Теги: Росія, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]