Сб, 2024-04-20, 11:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:52
Від стихії потерпають Італія та Франція. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

Проливні дощі і грози викликали загрозу повеней на південному сході Франції, понад 2,3 тис осіб були вимушені залишити свої будинки, повідомляє в неділю, 6 листопада, Iнтерфакс з посиланням на французькі ЗМІ.

Через велику воду понад 1,6 тис жителів були евакуйовані в департаменті Вар і ще 700 осіб в департаменті Приморські Альпи.

У 12 департаментах півдня Франції оголошений передостанній, "оранжевий" рівень тривоги.

У зоні особливої уваги рятувальників регіони Еро і Гар, там введений режим надзвичайної ситуації.

До повеней готуються і в Марселі: з берегів вийшла річка Рона і потоки води вже бушують на міських околицях. Синоптики обнадіюють. За їх даними, вже сьогодні стихія почне сходити нанівець.

Той же циклон став причиною серйозних повеней в сусідній Італії. В п'ятницю, 4 листопада, в Генуї сильні за останні півстоліття зливи забрали життя шести осіб.

Комунальні служби Генуї за підтримки рятувальників з сусідніх областей намагаються розчистити вулиці після сильного шторму, який бушував тут 4 листопада. У місті заборонений автомобільний рух, закриті школи, більшість магазинів. У ряді районів немає електрики і газу. Місцеві жителі звинувачують владу в тому, що місто не встигло підготуватися до стихії.

У регіоні до цих пір продовжуються проливні дощі. Окрім Лігурії, стихія дійшла до Ломбардії, П'ємонта, а найближчим часом досягне і острова Сардинія. Рівень води в найбільшій річці Італії По піднявся до загрозливої позначки, повідомляє "Вести.Ru".

Як повідомлялось, 24 жовтня на Лігурію і Тоскану обрушилися сильні грози, які призвели не тільки до затоплення багатьох районів, зокрема цілих кварталів у низці населених пунктів, але і спровокували могутні обвали і селеві потоки. Жертвами негоди тоді стало 10 осіб.

Раніше, 20 жовтня сильний дощ з грозою обрушилися на столицю Італії Рим. В результаті було затоплено багато кварталів історичного центру міста, туристи здійснювали прогулянки по коліно у воді.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1282 | Додав: nowyny | Теги: Франція, стихії Італія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]