Пт, 2024-04-19, 01:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:59
Вплинути на Януковича закликали міжнародне співтовариство українці всього світу
Інші останні Політичні новини

Світовий конгрес українців закликає світову спільноту вплинути на українську владу у зв’язку з тяжким станом здоров’я Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

У своєму листі до міжнародних та європейських організацій СКУ наводить заяву уповноваженої Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової, яка охарактеризувала як "вкрай тяжкий" стан здоров’я Юлії Тимошенко.

"Світовий конгрес українців закликає Вас вплинути на українську владу щодо стану здоров’я Тимошенко та негайної потреби у її лікуванні її особистими лікарями за межами Лук’янівського СІЗО", - наголошується у документі.

Також Світовий конгрес українців закликає припинити допити екс-прем’єра у камері.

"Тимошенко не мають права допитувати у тюремній камері, що є радянською практикою", - йдеться у листі. "За винятком чинної української влади, більшість спостерігачів, експертів та лідерів, включаючи Світовий конгрес українців, розкритикували переслідування лідера опозиції Юлії Тимошенко як політично вмотивоване", - зазначають у СКУ.

Відповідного листа було надіслано, зокрема, Генеральному секретарю ООН, президенту Європейського парламенту, президенту Ради ЄС, президенту Європейської комісії, генеральному мекретарю Ради Європи, президенту ПАРЄ, генеральному секретарю Міжнародної амністії, виконавчому директору "Фрідом Хаус".

Світовий конгрес українців є міжнародним координаційним органом української спільноти у діаспорі, який представляє інтереси понад 20 мільйонів українців, маючи організації-члени у понад 30 країнах.

Як повідомлялося, захист Тимошенко заявляв, що вже більше двох тижнів екс-прем'єр в СІЗО не отримує медичної допомоги і практично не встає. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова назвала стан здоров'я Тимошенко вкрай тяжким.

Напередодні президент України Віктор Янукович заявив, що екс-прем'єрці буде надано необхідну медичну допомогу "сьогодні-завтра".

Як повідомляє прес-служба омбудсмена Карпачової, вона днями, зустрівшись, з Тимошенко безпосередньо в камері СІЗО, переконалася в різкому погіршенні здоров'я засудженої. У хворої порушена функціональна діяльність поперекового відділу хребта, через що вона вже протягом 17 днів позбавлена можливості вільно пересуватися в камері і за її межами, виходити на прогулянки, зустрічатися із захисниками і бачитися з родичами.

Згідно з дозволом Печерського районного суду міста Києва, 7 і 9 листопада Тимошенко оглянула комісія фахівців Міністерства охорони здоров'я України, яка встановила попередній діагноз, але для його верифікації і визначення тактики лікування рекомендувала проведення їй магнітно-резонансної томографії та функціональних рентгенограм поперекового відділу хребта, УЗД правих стегна і гомілки, а також доплерографію судин правої кінцівки.

Лікарі також рекомендували хворій Тимошенко постільний режим з виключенням психоемоційного, фізичного, ортостатичного навантаження і переохолодження.

Сьогодні міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко повідомив, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко пройшла медичне обстеження в одній з медичних установ Києва.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1076 | Додав: adminA | Теги: Світовий конгрес українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]