Чт, 2024-03-28, 15:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
"ВВ" відсвяткували чверть століття на сцені
Інші останні Культурні новини


Найвідоміший український рок-гурт відсвяткував свій ювілей – "Воплі Відоплясова" провели на сцені чверть століття. Святкування відбулось у багатотисячному колі друзів і родини у київському Палаці спорту. Як розповів лідер гурту Олег Скрипка, всіх своїх шанувальників, які пришли привітати його на концерт "25 років на орбіті", він сміливо може назвати членами сім’ї. А таких 20 листопада зібралось щонайменше 10 тисяч, передає кореспондент NEWSru.ua.

Ювіляри не тільки приймали вітання і подарунки, а й самі подарували публіці неочікуваний презент. На "25 років на орбіті" група зібралась у своєму "золотому" класичному складі. На сцені знову разом запалювали численну аудиторію гітарист Юрій Здоренко, басист Олександр Піпа, ударник Сергій Сахно та вокаліст-баяніст Олег Скрипка. З нагоди ювілею музиканти з'явились у нових костюмах - Скрипка навіть здійснив свою мрію про піджак з кольоровими лампочками. Цим артисти похизувалися перед журналістами ще на прес-конференції. А в залі з перших акордів тисячі присутніх підхопили енергію, яка йшла від добре відомих пісень легендарного гурту.

А потім настала черга привітань і подарунків ювілярам. Своїми виступами розпочали вітання нові гурти Піпи та Здоренка – @Traktor та Grader. За ними музичні (і не тільки) подарунки зробили Gorchitza та популярні не лише в Україні хлопці з "Бумбоксу". Від останніх ювіляри отримали на згадку реліквію – магнітофон-бумбокс, в якому, як переконували музиканти, вже давно крутилась касета "ВВ". Окрім цього українські гурти презентували "ВВ" космічний футбольний м’яч і форму для виступів на Євро-2012, картину "VV forever" та інші вельми символічні речі.

Свої музичні вітання для ВВ і всіх глядачів та слухачів виконали й іноземні гості – російський репер Ноггано, бєларуський гурт "Ляпис Трубецкой", а також росіяни "Ленинград". Як кажуть, святе місце порожнє не буває – останні виступили замість німецької панк-діви Ніни Хаген, яка напередодні концерту потрапила до лікарні.

Власне з гостей найбільший фурор у залі викликали бєларуси на чолі з Сергієм Міхалком та брутальні і трохи нецензурні виконавці "Ленінграду". Чи то проблеми зі звуком, чи далекість від панк-, фолк-року і рок-н-ролу змусили аудиторію занудьгувати під час виступів Gorchitza чи Ноггано. Декого з глядачів розчарував і "Бумбокс" та @Traktor, а декого – звук у залі. Публіка скаржилася, що саме приглушеність басів зробила реакцію залу такою млявою. Але "Ляпис Трубецкой" та "Ленинград" своєю шаленою енергією заново зарядили зал: підлога Палацу спорту ходила ходором від звуку та танців.

Короткі, але щиросердні привітання пролунали від Mad Heads XL, ТНМК, "Мандрів", "Крихітки Цахес", "Грін Грею", а драматург Лесь Подерв’янський навіть заспівав разом з Олегом Скрипкою. Також лідер "ВВ" заспівав дуетом з легендою російського панк-року Олегом Гаркушею (пітерський "АукцЫон"). З іншого боку, публіка однаково радо зустріла пісні "ВВ" у виконанні не тільки ювілярів, але й їхніх гостей.

Закінчився гала-концерт триразовим виступом "на біс" самих ювілярів. Але їх дочекалися не всі: як не крути, а шанувальники українського року в особі гурту "Воплі Відоплясова" очікували почути більше самих ювілярів. Натомість їм запропонували послухати нехай дружні, але інші групи іншого формату.

Молоді українські виконавці не приховують, що вони виховувались на рок-музиці від "ВВ", які стали для них не лише кумирами, а й взірцями для наслідування. "Воплі Відоплясова" можна сміливо назвати родоначальником сучасного українського року і найвпливовішим популяризатором української мови в Україні та за її межами. Фолк-мотиви гурту "ВВ" є візитівкою України в Європі та за океаном. Старші покоління артистів називають появу "ВВ" у далекому 1986 році справжнім вибухом в українській культурі. Відтоді минуло чверть століття, а гурт і не збирається ставити крапку – тільки кому, адже має є ще чимало "пороху у порохівницях".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1141 | Додав: adminA | Теги: Воплі Відоплясова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]