Сб, 2024-04-20, 08:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:10
Закон для звільнення Тимошенко підготували до ухвали
Інші останні Політичні новини
Позафракційний депутат Сергій Міщенко зареєстрував зміни до свого законопроекту про дозвіл лікування ув’язнених за кордоном. Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

"Після багатогодинних суперечок і дискусій з керівництвом Верховної Ради, я зареєстрував зміни та доповнення до мого законопроекту про дозвіл лікування ув’язнених за кордоном", - повідомив Міщенко.

Суть змін, за його словами, полягає в тому, що після ухвалення законопроекту "Юлія Тимошенко, як вільна людина, зможе покинути пенітенціарний заклад і поїхати до Німеччини на лікування".

"За основу свого законопроекту я взяв положення, які діють в законодавстві країн Євросоюзу. І не тільки Тимошенко, а й усі в’язні, які цього потребують, за рішенням суду зможуть отримати медичну допомогу за кордоном", - заявив депутат.

"Зараз Верховна Рада повинна проявити політичну волю, проголосувати за мій законопроект у першому читанні. А вже до остаточного його прийняття доповнити його нормами, які влаштують усі фракції Верховної Ради", - додав він.

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити закон щодо можливості лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном і пообіцяв підписати цей документ.

У свою чергу опозиція заявляє, що президент може прийняти рішення без ухвалення такого закону.

Позафракційний депутат Сергій Міщенко заявив, що ще в липні зареєстрував такий законопроект про лікування Тимошенко.

Окрім того, в парламенті був зареєстрований аналогічний закон від "регіонала" Миколи Рудьковського, який пізніше зник із сайту ВР. Сам Рудьковський написав заяву про вихід з парламентської фракції ПР.

Його колега "регіонал" Володимир Олійник пояснив це тим, що Рудьковський був обраний головою Соціалістичної партії України, а зникнення закону з реєстрації, можливо, пов’язане з порушенням регламенту ВР.

Доній голосуватиме за законопроект "регіонала" про лікування засуджених заради туберкульозників

Позафракційний нардеп Олесь Доній голосуватиме за законопроект, який дозволяє засудженим лікуватися за кордоном. Про це він сказав у ефірі телеканалу ТВі.

"На відміну від фракції "Батьківщина"... я збираюся голосувати, і не лише через Юлію Тимошенко. Вважаю, що будь-яка гуманізація українського законодавства в кримінальному плані - це вже є позитив. Скільки людей потім зможуть скористатися такою нормою!" - сказав він.

Доній вважає великим успіхом, якщо засуджені важкохворі зможуть лікуватися за кордоном.

"Розумію, наскільки важко буде, тому що безперечно буде непросто. Але навіть якщо 10-20 чоловік, які хворіють на туберкульоз, матимуть право виїхати за кордон лікуватися - це вже великий успіх. Я розумію, наскільки у нас корумпована пенітенціарна система, міліція. Але право на лікування - це вже гуманізація", - додав він.

У ПР закликали опозицію "не обсмоктувати" проблему Тимошенко

Проблему ув'язненої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко треба "не обсмоктувати, а вирішувати". Це допоможе зробити законопроект про внесення змін до Кримінально-виконавчого та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном). Таку упевненість в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутат від фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов.

"Висловлюючись мовою Яценюка і Кличка, проблему треба не смоктати, а вирішувати", - наголосив "регіонал".

Він підкреслив, що не хотів би, щоби майбутній закон про дозвіл ув'язненій Тимошенко лікуватися за кордоном був винятковим документом, який поширюється тільки на одну людину.

"Якщо є можливість прийняти законопроект щодо гуманізації пенітенціарної системи, то ми повинні скористатися таким шансом", - вважає Лук'янов.

На його думку, ухвалення цього документа буде як на користь вступу України до ЄС, так і на користь громадянам, які в своєму житті припустилися помилки і опинились за ґратами.

"Ми даємо їм шанс на лікування, на гуманне ставлення", – пояснив Лук'янов.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 911 | Додав: adminA | Теги: звільнення Тимошенко, ухвали, закон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]