Пт, 2024-03-29, 15:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:49
Жінок у ВР стільки, як у парламентах Кенії, Конго та Сомалі
Інші останні Політичні новини

Народний депутат від "УДАРу" Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, що у Верховній Раді стільки ж жінок, як і у парламентах Кенії, Конго та Сомалі, передає УНН.

"З Олесем Донієм вивчаємо цю карту. Отже, Україна на ній відзначена жовтим, вона в одній групі країн з Кенією, Ліберією, Алжиром, Конго, Гамбією, Бутаном, Кірибаті, Ганою, Панамою, Ботсваною, Кувейтом, Нігерією, Сомалі тощо, де жінки в політиці (тобто, в парламентах і органах влади) становлять 5-9,9%. Як на мене, не найкраща і навіть ганебна статистика. Будемо говорити про це і на Міжпарламентському Союзі, і вже в Україні під час парламентських слухань з гендерної рівності. Одна з ключових причин такої несправедливості - надзвичайно низька самооцінка українських жінок, вони тягнуть на собі економічного воза і при цьому часто вважають за неможливе займати більш активну громадсько-політичну позицію", - написала Геращенко.

Нагадаємо, за результатами дослідження Інституту масової інформації (ІМІ), українські ЗМІ не дають жінкам жодного шансу серйозно заявити про себе у суспільстві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: парламентах Кенії, ВР, Конго та Сомалі, жінок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]