Пт, 2024-03-29, 15:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:03
Знову в Україні подорожчали квитки на проїзд у плацкарті і купе
Інші останні Новини світу
З 1 жовтня набуває чинності другий етап підвищення цін на квитки у всіх категоріях вагонів, крім СВ, вагонів поїздів Інтерсіті+ і приміських поїздів, у внутрішньому і міжнародному сполученнях пасажирів залізничним транспортом. Підвищення проходить згідно з наказом Міністерства інфраструктури від 19.06.2013 № 413 та № 414.

Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні підвищується на 10% , в міжнародному - на 5 % тільки у квитковій частині.

Підвищення тарифу, кажуть у компанії, стосується тільки квиткової частини і є однією з складових вартості проїзду (повна вартість проїзду в пасажирських поїздах складається з вартості квитка + вартість плацкарту + ПДВ + страховий збір + комісійний збір). Квиткова частина - це компенсація витрат на утримання та експлуатацію інфраструктури залізниць і електроенергію (або інший вид енергії), яка використовується при курсуванні поїзда (інфраструктурна складова) .

В "Укрзалізниці" стверджують, що підвищення рівня тарифів на перевезення пасажирів дозволить частково зменшити збитковість пасажирських перевезень і направити частину коштів на капітальний ремонт вагонів.

Нагадаємо, перше підвищення цін на залізничний проїзд сталося в липні 2013 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: Україні, проїзд у плацкарті і купе, квитки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]