Пт, 2024-03-29, 13:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Зупиняє роботу найбільший український виробник тракторів
Інші останні Економічні новини
Найбільший український виробник тракторів - Харківський тракторний завод - зупиняє роботу з 18 жовтня у зв'язку з призупиненням із 9 жовтня оформлення на митному терміналі Харківської митниці декларацій основних постачальників ХТЗ - російських підприємств. Про це повідомив заступник генерального директора заводу Юрій Малахов, передає "Інтерфакс-Україна".

"На митному терміналі Харківської митниці Міндоходів із 9 жовтня було призупинено оформлення митних декларацій основних постачальників ВАТ "ХТЗ" - семи ключових підприємств РФ, що постачають комплектуючі та матеріали для виробництва тракторів, зокрема ярославського виробника тракторних двигунів ТОВ "Автодизель", - сказав Малахов.

За словами Малахова, на цей момент якихось роз'яснень із боку державних органів немає, так само як і об'єктивних причин затримки оформлення документів.

"У зв'язку з подіями, що сталися, ХТЗ, на якому зайнято понад 3 тисячі людей, вимушений зупинити роботу з 18 жовтня і відправити працівників у неоплачувану відпустку", - сказав він.

При цьому Малахов нагадав, що ХТЗ є одним із найбільших експортерів в Україні, одним із найбільших платників податків у Харківській області: за січень-вересень 2013 року до держбюджету сплачено понад 62 млн гривень податків і зборів.

Виторг від реалізації тракторів, які продають в Україні, Росії, Європі, країнах Балтії, в Середній і Південно-Східній Азії, країнах Африки та Латинської Америки, за зазначений період перевищив 395 млн гривень.

"Нині керівництво не може пояснити працівникам причин зупинення роботи та сподівається на підтримку і допомогу органів державної влади у рамках пошуку шляхів вирішення ситуації, що склалася", - додав заступник директора.

Зазначимо, що в 2007 році цей завод купив собі російський олігарх Олег Дерипаска.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: український виробник тракторів, роботу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]