Вт, 2024-03-19, 06:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:36
Чалий - українці можуть вплинути на результати виборів у США
Інші останні Українці в світі

   Численна українська громада США, яка налічує понад 1,5 мільйони осіб, разом з іншими вихідцями зі Східної Європи здатні суттєво вплинути на картину президентських виборів, які пройдуть у США 8 листопада. Таку думку висловив посол України в США Валерій Чалий, передає "Укрінформ".

"Одна з відмінностей цих виборів полягає в тому, що роль української діаспори, як і діаспор польської, балтійських країн, румунської, - дуже зросла… Кількість громадян українського походження – понад 1,5 млн у Сполучених Штатах. Не усі вони політично активні, але навіть та частина, яка прийде голосувати, може мати дуже серйозний вплив", - зазначив він.

Чалий підкреслив, що цей вплив критично важливий для кандидатів, оскільки боротьба відбувається у тих штатах, де не спостерігається чіткої перемоги одного чи іншого політика.

"Саме в цих штатах є велика українська діаспора", - додав він та уточнив, що йдеться про Огайо, "де закордонних українців понад 60 тисяч, і активно діють українські організації"; про Пенсильванію, "де дуже важлива ситуація, але є перевага одного з кандидатів (Клінтон), про Флориду, "де попередній результат багато в чому засвідчить тенденцію і можливий підсумок по виборах загалом".

Крім того, українська громада зосереджена на західному узбережжі, зокрема, у штатах Каліфорнія, Орегон та Вашингтон. Серйозна боротьба вестиметься в штатах Нью-Джерсі і Нью-Йорк, де представлено багато вихідців зі Східної Європи.

Дипломат також звернув увагу на певні зміни у виборі українських американців між кандидатами.

"Традиційно діаспора голосувала за республіканців, а зараз у них почались роздуми з приводу кандидата від Республіканської партії", - сказав Чалий.

Нагадаємо, що вибори президента США відбудуться у вівторок, 8 листопада.

Як повідомлялось, кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон випереджає республіканця Дональда Трампа на 3%. Такими є дані опитування Washington Post/ABC News. Так, у разі прямого голосування 47% американців проголосували б за Хілларі Клінтон, 44% - за Дональда Трампа.

Традиційно українці, які проживають в США, голосують за Республіканську партію. Про це заявила журналістка "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе.

"На їхню думку, Трамп дає свободу. Вони не хочуть, щоб уряд втручався в їхнє життя", - зазначила вона, додавши, що така позиція більш популярна у молодого покоління.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: результати виборів США, Вплив, українці, Чалий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]