Пт, 2024-04-26, 21:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:04
Розповіли у Міносвіти, кому підвищать стипендії
Інші останні Економічні новини

У Міністерстві освіти і науки України повідомили про підвищення соціальних виплат для студентів. Утім, збільшиться стипендія не у всіх. Держбюджетом-2017 передбачено підвищення тільки для майбутніх вчителів та інженерів. Про це під час свого виступу у Верховній Раді заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє Газета.ua.

За словами керівниці відомства, мета такого рішення - залучення талановитої молоді до навчання на дефіцитних спеціальностях. Саме тому розмір підвищених стипендій досягне прожиткового мінімуму.

Дістане підтримку і професійно-технічна освіта. Першим кроком на цьому шляху стало визначення Кабінетом міністрів професій загальнодержавного значення. До списку увійшло 19 спеціальностей. Серед них токар, тістороб, бджоляр, бурильник і подібні.

Навчання на цих спеціальностях фінансуватиметься з державної скарбниці. У проекті бюджету на наступний рік на такі витрати закладено майже 170 млн грн.

У державному бюджеті на 2017 рік передбачено підвищення заробітної плати вчителів у середньому на 50%.

Раніше повідомлялося, що Міносвіти виступає за збільшення стипендій студентам педагогічних, технічних, природничих і математичних спеціальностей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: підвищення стипендії, міносвіти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]