Пт, 2024-04-26, 18:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:51
З перемогою на виборах Порошенко привітав Трампа. Сподівається, що рівень підтримки України Штатами не зміниться. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко привітав з перемогою на президентських виборах у США кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа і висловив надію на продовження підтримки України з боку американських політичних сил у боротьбі проти російської агресії та в проведенні реформ.

"Щиро вітаю Дональда Трампа з обранням президентом Сполучених Штатів і дружній американський народ - з демократичним волевиявленням. Це символ справжньої демократії, коли ніхто до останнього моменту не знає результатів виборів. І це є ознакою справжньої демократії, яку завжди сповідували і пропагували наші надійні американські стратегічні партнери та друзі", - зазначив Порошенко під час зустрічі з послом США в Україні Марі Йованович у середу 9 листопада в Києві, повідомляє прес-служба голови Української держави.

При цьому президент України зазначив, що разом з перемогою на найвищий пост у державі новий президент США бере на себе і відповідальність за глобальне лідерство США в демократичному світі.

"Глава держави підкреслив, що цінує підтримку України політичними силами американської держави, яка була продемонстрована американським народом, підтримкою Конгресу і Сенату, президентом та адміністрацією", - йдеться в повідомленні.

Порошенко сподівається на продовження цієї підтримки США у двох важливих сферах - боротьбі українців проти російської агресії, за свободу і незалежність, відновлення суверенітету і територіальної цілісності, а також у сприянні реалізації масштабних реформ у різних сферах, починаючи від боротьби з корупцією, реформи енергетичного сектору та забезпечення верховенства права, імплементації змін до Конституції в частині правосуддя, реформування державного сектору, оборони і безпеки і т. д.

Голова держави наголосив, що зазначені елементи українсько-американської двосторонньої взаємодії, "відчуття плеча і рішучої підтримки у зміцненні міжнародної солідарності, покликані й надалі бути основоположними в нашому стратегічному партнерстві".

Порошенко також розраховує, що роботу Комісії Стратегічного партнерства буде відновлено найближчим часом.

Окрім цього, президент України привітав переобрання в Сенат США членів Українського корпусу, що, на його думку, допоможе продовжити ефективну взаємодію і співпрацю з Палатою представників і Сенатом.

Порошенко також подякував Йованович за заяву з приводу того, що санкції проти Росії будуть продовжені в грудні, а нова американська адміністрація залишиться надійним партнером у боротьбі за демократію.

"Президент запросив новообраного президента США Дональда Трампа відвідати Україну", - додали в прес-службі.

Парубій вважає, що перемога Трампа відкриває для України нові можливості

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що перемога республіканця Дональда Трампа на виборах президента США відкриває нові можливості для України.

Про це він написав у середу, 9 листопада, на своїй сторінці у Facebook.

"Вітаю народ Сполучених Штатів Америки з обранням 45-го президента. Вважаю, що перемога Дональда Трампа – це водночас нова реальність та нові можливості для України", – пише політик.

На думку Парубія, Республіканська партія США – це партія, яка традиційно підтримує Україну і визначає співпрацю з нашою державою, як один з пріоритетів зовнішньої політики.

"Вірю, що принципи політичної спадковості Республіканської партії є незмінними. Ми - українці маємо тримати стрій і ставати сильнішими – це ключова запорука нашої перемоги", – резюмує він.

Як повідомлялося, кандидат у президенти США від Республіканської партії, мільярдер Дональд Трамп здобув перемогу на 58-х виборах президента США, отримавши на даний момент 288 голосів членів Колегії вибірників.

Лідер парламентської фракції Радикальної партії Олег Ляшко вже заявив, що перемога Дональда Трампа на виборах президента США - це катастрофа.

Заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків заявив, що Україна співпрацюватиме з Трампом у разі підтвердження його перемоги на виборах президента США.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: трамп, вибори, рівень підтримки України Штатами, Порошенко, перемога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]