Чт, 2024-03-28, 11:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
Абромавічус: приватизація відновиться до кінця 2015 року
Інші останні Економічні новини

Український уряд планує до кінця 2015 року виставити на приватизаційні торги перші держпідприємства. Про це 19 червня заявив міністр економіки України Айварас Абромавічус, передає "Німецька хвиля".

За його словами, найбільший інтерес у інвесторів може викликати Одеський припортовий завод, одне з найбільших підприємств хімічного комплексу, вартість якого оцінюють приблизно в 500 мільйонів доларів. Кілька сотень мільйонів доларів розраховують отримати й за підприємство "Центренерго", що є одним з найбільших виробників електроенергії на Україні. До його придбання проявляє інтерес французька компанія "Électricité de France."

Абромавічус пояснив, що в приватизації мають намір брати участь як українські, так і іноземні інвестори. Хоча сам цей процес він назвав важким рішенням для України. За оцінкою міністра, чимало підприємств, наприклад вугільні шахти, приносять збитки, тому їх вартість може бути негативною. Сьогодні незрозуміло чи вдасться збути подібні фірми "хоча б за одну гривню", що становить приблизно чотири євроцента, уточнив глава Мінекономіки.

Продовження політики масової приватизації, призупиненої за Віктора Януковича, гарантував 4 червня у своєму зверненні до українського парламенту президент Петро Порошенко.

Він зазначив, що з 1800 держпідприємств для України "життєво необхідні" лише близько 200. Решта ж підлягають приватизації, заявив глава держави.

"Зрештою, більша частина підприємств, внесених до списку заборонених до приватизації, протягом двох десятків років не отримали жодної копійки інвестицій в основний капітал і приречена на програш у конкурентній боротьбі", - повідомив президент України.

За словами Порошенка, обладнання та технології на цих підприємствах залишилися на рівні 30-х років минулого століття.

"Вони не виживуть, якщо не отримають ефективних прямих інвестицій і ефективний менеджмент з боку як вітчизняних, так і західних інвесторів", - додав президент України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: кінець 2015 року, Абромавічус, приватизація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]