Пт, 2024-03-29, 01:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:00
Більше 100 обстрілів: гаряче в Авдіївці і біля Маріуполя. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Впродовж 27 серпня терористи 109 разів порушили режим припинення вогню: 15 разів окупанти застосовували артилерію, 34 – міномети, 1 – реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град".

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Наприкінці доби, з 18 години й до опівночі, незаконні збройні формування продовжили ескалацію конфлікту в зоні АТО.

Найбільш напружена обстановка зберігалася в районі Маріуполя.

Близько 21 години 122-міліметрова артилерія окупантів обстрілювала наші позиції в Новогригорівці та двічі у Старогнатівці. Крім того, по українському опорному пунктові у Старогнатівці працювали ворожі міномети 120-го калібру.

Неподалік Донецька, майже від 22-ї години й до опівночі бойовики зі 120 і 82-міліметрових мінометів та стрілецької зброї били по Опитному.

Окрцм того, 22.40 вчергове, не приховуючи присутності реактивної артилерії поблизу лінії розмежування, по наших підрозділах у Опитному окупанти вели вогонь із "Градів".

Приблизно від пів на десяту вечора і майже до опівночі зі сторони Донецького аеропорту, 122-міліметрова артилерія противника била по житлових кварталах Авдіївки, де взагалі немає сил АТО.

На Луганщині, наприкінці доби, під мінометним вогнем злочинців опинялися українські підрозділи в районах населених пунктів Старий Айдар, Трьохізбенка, Станиця Луганська.

Напередодні в штабі АТО відзначали активізацію бойових дій на сході України. Противник вперше за кілька діб застосував реактивну артилерію. Загострилася ситуація на Світлодарськ дузі, під Горлівкою і на Маріупольському напрямку. Кожен третій ворожий обстріл ведеться з важкого озброєння - танків, мінометів, артилерии.

Бойовики обстрілюють Луганщину з важкої артилерії: поранений військовий і мирний житель

У Луганській області за минулу добу, 27 серпня, бойовики обстріляли Станицю Луганську, села Оріхове та Троїцьке з важкої артилерії, в результаті дістали поранення військовослужбовець та мирний мешканець, також є руйнування будинків та інфраструктури.

Як відзначається у повідомленні прес-служби Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, обстріл Станиці Луганської розпочатий ворогом о 20:30, тривав до 2:00. Терористи використовували міномети, автоматичні й протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю. Під обстріл потрапив в основному центр Станиці. На вул. Лермонтова в результаті прямого влучання згорів другий поверх двоповерхового котеджу, а на вул. Четверта Лінія згоріла літня кухня. Був перебитий газопровід низького тиску, на даний момент газопостачання відновлено. У багатьох місцях перебиті лінії електропередачі - центр Станиці Луганської зараз без електрики. Ведуться відновлювальні роботи.

Близько 15:30 терористи артилерійським вогнем накрили с. Оріхове Попаснянського району, в результаті чого на вул. Центральній виникла пожежа у літній кухні. У кількох будинках були розбиті шибки. Уламками скла травмовано пенсіонера, якого доправили до лікарні.

У селі Троїцькому близько 17:00 зафіксовано попадання з САУ у вже розбитий попереднім обстрілом будинок.

Під час мінометного обстрілу опорного пункту в м. Щастя був поранений командир мінометного розрахунку мінометної батареї 92-ї окремої механізованої бригади. Постраждалого доправили до місцевої лікарні.

"Терористи продовжують бити по Луганщині з важкої артилерії. Цього разу обстріляли село Оріхове, яке вже давно не обстрілювали. Нові домовленості про припинення обстрілів до початку навчального року виглядають просто смішними, оскільки в селі розташована школа, і до неї ходять чимало дітей", - зазначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1029 | Додав: adminA | Теги: Авдіївка, Маріуполь, 100 обстрілів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]