Пт, 2024-03-29, 17:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:55
Бойовики активізувалися на Артемівському напрямку. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  Ситуація в зоні АТО характеризується загостренням на певних напрямках. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook.

Так, за минулу добу, 22 червня, бойовики 85 разів обстріляли позиції українських військ та інфраструктуру мирних населених пунктів. Вогневих ударів бойовики завдавали з РСЗВ, танків, гаубиць калібру 122 і 152 мм, а також 120-мм мінометів.

Найгарячіше вчора було в населених пунктах поблизу Донецька. З початку цієї доби (23 червня – ред.) терористи більш ніж 20 разів порушили режим тиші на різних ділянках фронту.

Найбільш активно вночі бойовики діяли на Артемівському напрямку. Майже десять разів з 122-мм артсистем і мінометів калібру 120 мм вони вдарили по Золотому, Попасній, Розівці, Зайцевому і Троїцькому.

Тричі під ранок із заборонених мінометів, гранатометів і зенітних установок бойовики завдали вогневих ударів по українських позиціях в районі Мар'їнки.

Вночі розвідку позицій сил АТО вели більш як десять ворожих безпілотників, найактивніше - на Луганщині.

Нагадаємо, радник керівника МВС України Зорян Шкіряк, який перебуває в зоні АТО, відзначає серйозні проблеми у терористів із живою силою, оскільки бойовики зазнають колосальних втрат убитими та пораненими.

"Починаючи з подій у Мар'їнці, бойовики втратили понад 400 чоловік вбитими і близько 800 пораненими. В моргах і лікарнях Донецька і Луганська - аншлаг. Лежать всюди, навіть у приймальних відділеннях на підлозі. Лікувати нічим, антисанітарія, розпач та хаос", - розповів він.

Бойовики перекидають артилерію у напрямку Маріуполя і Горлівки

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують активні обстріли позицій сил АТО і цивільних об'єктів, застосовуючи, крім озброєнь калібром до 100 мм, також 122-мм і 152-мм артилерію, 120-мм міномети, бронетехніку. Про це сьогодні вранці у Facebook пише координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

Тривали "традиційні" обстріли бойовиками позицій і об'єктів у районі н.п. Піски, Опитне, Водяне та Авдіївка. У даних районах терористи застосували 122-мм артилерію, а також неодноразово - мобільні бронегрупи (в районі Опитного і Авдіївки - танки), для прицільного обстрілу передових позицій українських військ. Тактика застосування бойовиками бронегрупи залишається колишньою - вихід на позиції, від 5-6 до 10 прицільних пострілів, потім швидкий відхід під прикриттям вогню мінометів.

На північ від Авдіївки терористи кілька разів відкривали вогонь з 82-мм мінометів та озброєння бойових броньованих машин (ББМ). Зокрема, дві БМП-2 бойовиків одночасно з АГС-17 вели вогонь по передовому опорного пункту сил АТО. Також на зазначеному напрямку терористи ведуть дорозвідку і коригування артилерійського вогню, зафіксовано використання звукометричних і оптико-електронних засобів для ведення артилерійської розвідки.

У районі н.п. Мар'їнка тривали обстріли бойовиками позицій сил АТО з АГС-17 і 82-мм мінометів, кілька разів були застосовані 120-мм міномети. Основна загроза в цій місцевості - робота групи професійних снайперів терористів, які регулярно ведуть обстріли позицій українських військ з "зеленки" на "нейтральній смузі".

Відзначається зростання активності формувань російсько-терористичних військ на Лисичансько-Сєвєродонецькому напрямку. У район н.п. Жолобок по Бахмутській трасі бойовики перекинули артгрупу і кілька мінометних підрозділів, які протягом останньої доби вели обстріли позицій українських військ. Також відзначаються обстріли з 122-мм артилерії позицій поблизу н.п. Золоте і далі вздовж траси на Гірське. Одночасно фіксується активне переміщення сил і засобів терористів (значна кількість бронетехніки і транспорту) на Стаханов, Первомайськ та Брянку.

Також фіксується активність бойовиків на Світлодарському плацдармі - по н.п. Луганське "працювала" зв'язка "танки-міномети", по Лозовому і сусідньому опорному пункту сил АТО завдавали ударів з 152-мм артилерії (позиції - в районі Ірміно-Брянка).

Уздовж Сіверського Донця (в районі Щастя, Трьохізбенки і Станиці Луганської) бойовики ведуть обстріли зі стрілецького озброєння, АГС-17 і ЗУ-23-2, фіксуються боєзіткнення ДРГ терористів і бойової охорони українських військ.

На Приморському напрямку фіксувалися обстріл з боку бойовиків з 82-мм мінометів і стрілецької зброї.

Відзначається активне перекидання артилерії і бронетехніки терористів до Горлівки (концентрується в районах на північ і на захід від цього міста). У самій Горлівці зафіксовано передислокацію бронегрупи бойовиків (7 танків + 2 БМП-2 + 1 МТ-ЛБ + кілька "Уралів") в район шахти ім.Леніна.

З Луганська частина бойової техніки терористів (11 одиниць ББМ і 5 танків) відправляється в т.зв. "Лутугинський навчальний центр" російсько-терористичних військ.

У район Тельманового прибула бронегрупа - 2 БТР-80, 1 БМП-2, 1 БМП-1, а також до 70 бойовиків на автобусах.

У районі Новоазовська зафіксовано переміщення артилерії (6 гармат Д-30) у бік Маріуполя.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: бойовики, Артемівський напрямок, активізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]