Вт, 2024-03-19, 05:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:02
Бойовики двічі намагалися прорвати оборону біля Донецька
Інші останні Надзвичайні новини

  Цієї ночі, з 18 години і до опівночі 4 серпня, кількість обстрілів позицій українських військ дещо зменшилась. Про це повідомляє у Facebook прес-центр АТО.

Водночас у районах поблизу Донецька і надалі спостерігається найбільша бойова активність ворога. Так двічі, о 20.30 і 21.15 диверсійно-розвідувальні групи противника у районі селища Верхньоторецьке намагалися прорвати оборону сил АТО. У ході бойових зіткнень, що тривали майже півгодини, найманці відступили, вкотре переконавшись у професійності українських бійців. Також цієї ночі о 20.40, 21.25 та 23.35 окупанти били з танків по нашому опорному пункту в Опитному. Крім того, близько 21 години під вогонь 120-міліметрових мінометів потрапило Водяне.

А близько 21 години окупанти, застосувавши артилерію калібрів 122 та 152 міліметри вели вогонь з боку Донецька по мирних кварталах Авдіївки.

Минулої доби спостерігалася і певна активізація повітряної розвідки противника на Луганщині. Тут лише з 19 години і до опівночі зафіксовано проліт вісьмох безпілотних літальних апаратів бойовиків.

Загалом упродовж 4 серпня найманці 91 раз порушили режим тиші. 5 разів ворог застосовував артилерію, 25 – міномети, 56 – стрілецьку зброю і гранатомети, 5 разів бандити били з танків.

Напередодні спікер адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузянік повідомляв, що ситуація на Донецькому напрямку далі погіршується, обстріли із застосуванням стрілецької зброї, мінометів і навіть бронетехніки відбуваються цілодобово.

Довідка

Згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста становили 22 загиблих і 157 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 зникли безвісти.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

Після цього Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про звернення до ООН і до Європейського Союзу про направлення в Україну миротворців. Також вирішено провести перегрупування армії з урахуванням нової лінії зіткнення в зоні АТО.

20 лютого бойовики повністю окупували Чорнухине (Луганська область).

21-22 лютого окупанти посилили штурм Широкиного, що біля Маріуполя. І навіть застосували проти сил АТО новий вид озброєння.

26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

4 березня українська сторона почала другий етап відведення важкої техніки. Від лінії зіткнення самохідних артилерійських відтягнули установки 2С3 "Акація".

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО вже фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках".

5 березня українські військові почали третій етап відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі.

8 березня українська сторона в зоні проведення антитерористичної операції завершила четвертий етап відводу від лінії розмежування важкого озброєння.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: бойовики, оборона Донецька, двічі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]