Пт, 2024-04-26, 01:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:58
Бойовики хаотично застосовують стрілецьку зброю і гранатомети. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом учорашнього вечора і ночі ситуація в зоні АТО залишалася відносно стабільною.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

У більшості випадків бойовики хаотично застосовували стрілецьку зброю з провокаційною метою.

Так, близько 20 години на Артемівському напрямку терористи зі стрілецької зброї обстріляли українські опорні пункти неподалік селищ Ленінське та Кірове. А в 22:00 бойовики вели вогонь з великокаліберного кулемета по силам АТО в Луганському.

На Донецькому напрямку близько 22:00 злочинці з гранатометів били по українським підрозділам в районі шахти Бутівка і селища Піски.

Всього 30 серпня бандформування 16 разів порушили режим припинення вогню.

Після півночі, 31 серпня, бойовики із стрілецької зброї обстріляли українські позиції в Кримському.

А близько 1:00 і 3:00 терористи били по опорних пунктах сил АТО в Мар'їнці з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Напередодні прес-центр повідомляв, що бойовики практично дотримувалися режим припинення вогню. Представник АП з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що протягом минулої доби на передовій бойовики суттєво зменшили кількість обстрілів українських позицій. При цьому Лисенко зазначив, що в штабі не знають, з чим пов'язано вчорашнє різке зменшення бойовиками провокаційних обстрілів.

Терористи ведуть безладний вогонь і стягують артилерію і "Гради" в районі Тельманове та Кутейникове

Відзначається різке зниження активності російсько-терористичних військ на Донбасі. Протягом доби бандформування кілька разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, проте виключно з піхотного озброєння. На ряді ділянок фіксувалося відкриття вогню терористами в глибині своїх бойових порядків, в напрямку "у фланг" і "в тил", сообщает група "Інформаційне опір".

Зокрема, в районі Світлодарськ плацдарму (район між Логвинове і Калинівкою) бойовики активно перестрілювалися з стрілецького озброєння. Вогонь вівся з однієї з позицій терористів у бік свого опорного пункту. Відзначено використання великокаліберного кулемета, РПГ і 82-мм міномета.

У районі н.п. Нижнє Лозове терористи неодноразово відкривали безладний вогонь з автоматичної стрілецької зброї у бік позицій українських військ.

Кілька обстрілів зі стрілецької зброї з боку бойовиків зафіксовано в західному і північно-західному секторах Донецького напрямки: південніше н.п. Невельське кілька хвилин терористи вели гонь з великокаліберних кулеметів, північніше Авдіївки і в районі Піски-Дослідне бойовики кілька разів відкривали вогонь з автоматичної зброї (в останньому випадку - не тільки у бік позицій сил АТО, але і за своїми флангах).

Північніше н.п. Гранітне зафіксовано близько 5-і розривів 82-мм хв на нейтральній смузі. З якою метою противник відкривав мінометний вогонь в даному випадку, незрозуміло.

У районі н.п. Щастя терористи двічі відкривали вогонь зі стрілецької зброї (з них один раз - за власним флангу), зафіксовано використання бойовиками автоматичного гранатомета АГС-17.

У районі н.п. Попасна зафіксована ДРГ бойовиків, яка швидко пішла убік Катеринівки. Противник вогню не відкривав.

Через Шахтарськ на Донецьк триває перекидання живої сили бойовиків. За добу зафіксована перекидання автотранспортом близько 100 чол і двох 82-мм мінометів на причепі (2Б9 "Волошка").

У районі північніше н.п. Тельманове бойовики продовжують формування нової тактичної групи. За добу в даний район від Новокатеринівка було перекинуто близько 10 ББМ і 6 танків, а також артилерія.

Південніше н.п. Кутейникове зафіксовано появу нового підрозділу РСЗО БМ-21 "Град" терористів (4 установки). Позиції РСЗВ замасковані.

У район північніше Ясинуватської розв'язки бойовики перекинули мотострілковий підрозділ чисельністю до роти. У складі підрозділу - 8 од. БМП-2 і БТР-70/80, а також 4 танка. Позиції техніки маскуються.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: бойовики, гранатомети, стрілецькв зброя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]