Сб, 2024-04-20, 15:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:24
Бойовики стріляють з важкої зброї, ховаючись за мирними жителями
Інші останні Надзвичайні новини

Втрати української сторони в зоні АТО за минулу добу становили троє загиблих військовослужбовців Збройних сил України, сімох бійців поранено, повідомляє секретар РНБО Олександр Турчинов.

"За минулу добу російсько-терористичні угруповання 109 разів обстріляли українські позиції, троє військовослужбовців ЗСУ загинули, семеро поранені", - цитує Турчинова прес-служба РНБО у вівторок.

За словами секретаря РНБО, вогонь ведеться з великокаліберної артилерії і мінометів, переважно розташованих у житлових кварталах окупованих міст Донбасу.

Турчинов наголосив, що Росія знову застосовує відпрацьовану в Криму і на Донбасі "тактику використання мирних жителів як живого щита для прикриття своїх військових злочинів".

Він зазначив, що все це відбувається в той час, коли "у політиків провідних демократичних держав час відпусток, і тому неможливе активне реагування на провокації РФ, зокрема шляхом посилення санкцій".

"Щоденні військові провокації та злочини на сході нашої країни свідчать, що відведення танків і озброєнь менше 100 мм є спробою ворога створити сприятливі умови для наступу російсько-терористичних угруповань", - акцентував секретар РНБО, додавши, що така поведінка РФ свідчить про торпедування Москвою Мінських домовленостей.

За його словами, керівництво ЗСУ проводить аналіз можливих напрямків наступу і відпрацьовує відповідні контрзаходи.

До речі, про необхідність підготовки до чергового наступу на територію України військові експерти заявляли ще у квітні.

Напередодні повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинули четверо військовослужбовців Збройних сил України. Крім того, в штабі АТО відзначали значне ускладнення ситуації на Донецькому і Маріупольському напрямках.

В зоні АТО продовжує погіршуватися ситуація на Донецькому напрямку – Мотузяник

В зоні АТО продовжує погіршуватися ситуація на Донецькому напрямку, обстріли із застосуванням стрілецької зброї, мінометів та навіть бронетехніки відбуваються цілодобово. Про це повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник сьогодні на брифінгу в Києві.

За його словами, на Луганському напрямку двома основними точками напруження були смт Станиця Луганська та передові українські позиції на правому березі Сіверського Донця в районі Бахмутської траси. Противник продовжує дотримуватися тактики нічних обстрілів на провокацій із застосуванням гранатометів та мінометів.

"Короткотривалі збройні провокації противника відбулися у Щасті, а у Золотому по українських опорних пунктах бойовики відпрацювали з міномета і зенітної установки. Фактів застосування танків та ствольної артилерії на ділянці фронту від російського кордону до Попасної не зафіксовано", - зазначив Мотузяник.

Натомість, за даними речника АП з питань АТО, на Донецькому напрямку обстановка продовжує погіршуватися. На лінії зіткнення від Троїцького до Ленінського, що охоплює наші передові позиції біля Горлівки і Світлодарська, режим тиші з боку бойовиків порушується систематично.

"Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї, мінометів та навіть бронетехніки відбуваються і вдень, і вночі. Вже після заходу сонця ворог підтягує і застосовує танки і важкі міномети, ведучи вогонь прямо з житлових кварталів Горлівки та її передмість", - зауважив він.

За словами Мотузяника, поблизу села Троїцьке Ясинуватського району, яке знаходиться неподалік перетину двох стратегічних залізниць Донбасу: Костянтинівка – Донецьк та Горлівка – Красноармійськ, противник близько години вів обстріл наших позицій зі 152-мм гармат, які розташовані у Микитівському районі Горлівки, біля русла каналу Сіверський Донець – Донбас.

"На західних околицях Донецька бойові дії тривають у цілодобовому режимі. Під ворожим артилерійським вогнем знову опиняються українські позиції і населені пункти Ясинуватського та Мар’їнського районів у ближньому тилу, які розташовані на відстані 10-15 км від фронту (йдеться про с. Первомайське, сел. Невельське, с. Галицинівка)", - відзначив речник.

Також він додав, що на Маріупольському напрямку основні бойові дії велися в районі Старогнатівки, де противник провів потужні мінометні та артилерійські обстріли наших позицій. Вчора вогонь відкривався у темну пору доби – одразу після опівночі та пізно ввечері.

Поодинокі провокації бойовиків зафіксовано в районі Павлопільського водосховища. На південь від Павлополя вчора було спокійно.

Також у полі поблизу с. Талаківка, що біля самого Маріуполя, на міні підірвався трактор, його водія госпіталізовано.

Крім того, за добу зафіксовано політ трьох бойових вертольотів ворога вздовж межі з Кримом, 10 безпілотників у зоні АТО та семи - над Запорізькою областю.

"Вчора в зоні АТО було зафіксовано 10 польотів ворожих безпілотників. Ще 7 БПЛА країни-агресора проводили розвідку в українському небі над Запорізькою областю", - зазначив він.

Крім того, за словами Мотузяника, прикордонники загону морської охорони зафіксували політ трьох вертольотів КА-27 з розпізнавальними знаками РФ вздовж адміністративної межі з окупованим Кримом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 902 | Додав: adminA | Теги: мирні жителі, бойовики, важка зброя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]