Пт, 2024-03-29, 10:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:46
Бойовики трохи притихли, але снайперський вогонь посилюється. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу ситуація в зоні АТО дещо стабілізувалася – кількість провокативних обстрілів наших позицій з боку окупантів дещо знизилася. Водночас противник не припиняє застосовувати важке озброєння – великокаліберну артилерію та міномети, а також бронетехніку (зокрема, танки). Такі дані, сьогодні, 17 червня, оприлюднив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається с. Широкине. Уже ввечері противник відкрив вогонь по наших позиціях зі стрілецької зброї, а згодом почався і мінометно-артилерійський обстріл з боку бойовиків.

На Донецькому напрямку найбільш активні бойові дії велися в районі аеропорту, Мар’їнки і Красногорівки. Слід відзначити активізацію роботи ворожих снайперів, які розташувалися у сел. Спартак і намагаються дошкулити нашим воїнам, чиї позиції розташовані північніше.

В околицях Горлівки було відносно тихо, хоча кілька пострілів з мінометів та стрілецької зброї з боку противника все ж зафіксовано.

На Луганському напрямку періодичні перестрілки прокотилися по всій лінії зіткнення на цій ділянці. Найбільш неспокійно було вчора ввечері у Кримському, де противник застосував БМП і 120-мм міномети.

Вчора в зоні АТО прикордонні наряди та підрозділи ЗСУ зафіксували 3 польоти безпілотників ворога.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах сил АТО немає, 6 – було поранено.

Нагадаємо, 3 червня відбулися важкі бої в Мар'їнці, бойовики зробили кілька спроб штурму, накривши місто масованим обстрілам із забороненого озброєння.

Через широкомасштабний наступ бойовиків у районі Мар'їнки із застосуванням ними танків і самохідних артилерійських установок "Гвоздика" Збройні Сили України, попередивши всіх міжнародних партнерів, змушені були повернути з тилу відведену згідно з Мінськими угодами артилерію і застосувати її. У Генштабі ЗСУ зазначили, що українські військові прийняли бій і дали ворогові відсіч.

До 80 бойовиків було знищено і більш як 100 - поранено. Окупанти також втратили до 10 одиниць бронетехніки.

З української сторони загинули четверо бійців і ще 39 зазнали поранень.

4 червня сили АТО провели зачистку Мар'їнки від бойовиків. Затримано 12 осіб, з-поміж них громадянина РФ.

8 червня диверсійно-розвідувальна група окупантів намагалася наблизитися до українських позицій, але отримала відсіч і зазнала значних втрат.

9 червня Сили АТО відвели все важке озброєння на встановлені відстані.

Уночі проти 17 червня злочинці знову спробували прорватися під Мар'їнкою. Дві штурмові групи атакували українські позиції, але безрезультатно.

 

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: бойовики, снайперський вогонь. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]