Пт, 2024-03-29, 03:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:29
Бойовики за ніч обстріляли позиції українських військових більше 30 разів
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики на Донбасі в ніч з п'ятниці на суботу, 6 червня, більше 30 разів обстріляли позиції українських військових, використовуючи артилерію, повідомляє прес-центр АТО.

"Ніч з 5 на 6 червня в зоні АТО була неспокійною. Тільки протягом першої половини ночі було зафіксовано близько 30 обстрілів. У більшості випадків із застосуванням артилерійських систем, заборонених мінськиму домовленостями", - йдеться в повідомленні на сторінці в Фейсбук.

На Донецькому напрямку бойовики стріляли по Пісках, Опитному, Шахті Бутівка, Березовому і Красногорівці з мінометів і артилерії.

Активно обстрілювалися позиції українських військ поблизу Старогнатівки, із застосуванням артилерії калібру 122 мм.

На Луганському напрямку поблизу населених пунктів Золоте, Щастя, Кримське бандформування били зі стрілецької зброї і гранатометів. А північніше Донецького було зафіксовано використання загарбниками мінометів калібру 120 мм.

На Артемівському напрямку населений пункт Луганське був обстріляний з РСЗВ "Град" і 120-мм мінометів, а Лозове з 122-мм артилерійських систем. Крім того, в районі Золотого бойовики стріляли зі стрілецької зброї, гранатометів і зенітних установок.

"З опівночі значно зросла кількість випадків застосування реактивних систем залпового вогню. Тричі з "Градів" була обстріляна Старогнатівка, що в Донецькій області. Також по одному разу Гранітне та Богданівка на цьому напрямку", - наголошується в повідомленні.

За інформацією прес-центру, за ніч було зафіксовано 15 прольотів БПЛА бойовиків. Переважно на Луганщині та Маріупольському напрямку.

Крім цього, в повідомленні говориться, що офіцери прес-центру АТО вітають своїх колег - журналістів військових і цивільних ЗМІ з Днем журналіста. "Ми щиро вдячні колегам за професійну, сміливу і ефективну роботу на благо української держави. Бажаємо всім тільки хороших новин і незламної віри в нашу перемогу", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, за даними ООН, в результаті останнього загострення ситуації біля Мар'їнки загинули 28 людей, дев'ять з них - цивільні. Всього ж у конфлікті на сході України загинули 6400 осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 934 | Додав: admin | Теги: обстріл, бойовики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]