Чт, 2024-04-25, 16:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:30
Час дутих успіхів минув: зростання ВВП України у 2013 - мінімальне
Інші останні Економічні новини
Зростання ВВП України цього року не перевищить 1%, а наступного становитиме 2-3%.

Такий прогноз озвучив доктор економічних наук, професор, директор Інституту економіки та прогнозування Національної академії наук Валерій Геєць в ефірі Українського радіо, повідомляє "Газета по-українськи".

"Можна розраховувати на сценарій повільного підйому економіки. Цього року ми не очікуємо високого підйому - до 1%. На наступний рік - 2-3%", - сказав Геєць.

Пояснюючи причини низьких темпів зростання української економіки, експерт зазначив:

"Відновлення економіки не буде швидким через те, що ні в 2013 році, ні в 2014 році світова кон'юнктура не буде досить сильно покращуватись. Нашим металургам, динаміка цін на продукцію яких на світових ринках багато в чому корелює з динамікою валового внутрішнього продукту, не варто очікувати серйозного підйому. Щодо аграрного ринку, то з врожаєм все добре, але не тільки у нас - і ціни на зерно не зростають".

Нагадаємо, зниження ВВП України в другому кварталі 2013 року становило 1,1% порівняно з другим кварталом 2012 року. Такі ж темпи падіння ВВП були в першому кварталі цього року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: дутих успіхів, ВВП України, мінімальне, 2013 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]