Чт, 2024-04-18, 07:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:02
Чечоткін: Загрози вибуху на нафтобазі наразі немає . ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  Глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що немає необхідності гасити невелике загоряння біля ємності 900 куб. м. з бензином, де відбувається витік палива. Про це він написав на сторінці в Фейсбуці.

"Гасити це загоряння немає необхідності, оскільки можливий повторний витік палива і самозаймання. Крім того триває смолоскипне горіння розташованого поруч резервуара об'ємом 900 куб. м з дизельним паливом", - пояснив він.

Також Чечоткін повідомив, що з нафтобази "БРСМ" здійснено перекачування 1 тисячі 300 куб. м. палива в резервуари нафтобази КЛО, де є вільні ємності для зберігання палива.

"Загрози вибуху поки немає. Однак існує загроза самозаймання ємності, яка фітілює. За нашими прогнозами, до кінця дня ця ємність припинить процес фітілювання. Зараз охолодження і гасіння ємностей не проводиться. Проводиться спостереження та охолодження трубопроводів, через які здійснюється перекачування пального", - заявив Чечоткін.

За його словами, на території нафтобази знаходиться 128 рятувальників і 42 одиниць техніки.

Протягом дня будуть проводитися роботи щодо сорбентування території за межами нафтобази, тобто зняття верхнього забрудненого шару ґрунту.

Нагадаємо, у понеділок, 8 червня, до ДСНС надійшло повідомлення про пожежу на території нафтобази в селі Крячки Київської області.

Служба безпеки України порушила кримінальне провадження за статтею "екоцид" КК України у зв'язку з пожежею на території нафтобази "БРСМ-Нафта".

Також СБУ відкрито кримінальне провадження щодо колишнього заступника генпрокурора за отримання злочинних доходів від керівництва нафтобази.

11 червня секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що жертвами пожежі стали п'ять осіб .

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: нафтобазі наразі немає . ВІДЕО, Чечоткін, Загрози вибуху | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]