Чт, 2024-03-28, 11:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:27
Депортацією своїх громадян з Венесуели Колумбія невдоволена
Інші останні Новини світу

Колумбія засудила депортацію своїх громадян із сусідньої Венесуели після закриття кордонів минулого тижня, повідомляє BBC.

Кордон було закрито після нападу контрабандистів, в ході якого поранення отримали троє солдатів та одна цивільна особа. З того часу Венесуели були вислані близько тисячі громадян Колумбії. Влада Венесуели стверджує, що це робиться в рамках боротьби з контрабандою та бандитизмом,

26 серпня країни проведуть переговори з цього питання, зазначає NEWSru.com.

Глава МВС Колумбії Хуан Фернандо Крісто відвідав місто Кукута на північному сході країни і заявив, що дії венесуельської влади створили "гуманітарну трагедію", повідомляє AFP.

Депортовані громадяни Колумбії мешкали у Венесуелі нелегально, йдеться в повідомленнях.

22 серпня президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що кордон буде закрито на 72 години, проте цей термін врешті-решт продовжили на невизначений час. Мадуро також оголосив надзвичайний стан у п'яти прикордонних муніципалітетах, куди відправили 1500 солдатів на підкріплення силам правопорядку, що діють там.

Кордон між двома сусідніми країнами використовується контрабандистами для переправлення субсидованих урядом Венесуели товарів до Колумбії з метою подальшого перепродажу. Тим часом рік тому у Венесуелі запровадили дактилоскопію у продуктових магазинах - аби боротися з нестачею продуктів.  

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: венесуела, депортація громадян, Колумбія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]