Ср, 2024-04-24, 07:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:44
Документальний фільм про анексію Криму презентували в Києві. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

У столичному Українському кризовому медіацентрі презентували повнометражний документальний фільм "Крим, як це було".

"Метою фільму було розповісти історію окупації Криму, історію мужніх людей, які присягали своїй країні і, пройшовши через дуже важкі і складні обставини, не зрадили свою країну, свій прапор, з честю вийшли на "велику землю", продовживши служити Україні", - повідомив в ході презентації тизера до фільму "Крим, як це було" режисер об'єднання кінематографістів "Вавилон 13" Костянтин Кляцкін, передає ZN.ua.

За його словами, 90-хвилинний фільм розділений на своєрідні новели і блоки-хроніки, які допомагають глядачеві простежити події більш ніж річної давності і зрозуміти, що насправді відбувалося в Криму.

В рамках проекту авторам вдалося прослідкувати долю своїх героїв, починаючи з кримських подій до сьогоднішніх днів, передати їхні почуття, переживання і біль.

За словами Кляцкіна, робота над фільмом триває.

"У нас пройшли зйомки в Одесі, Миколаєві, Херсоні, ми плануємо побувати на Кримському перешийку, на Чонгарі", - розповів режисер. Він повідомив, що до кінця року планується завершити роботу над фільмом і презентувати українському глядачеві.

Після прем'єри в Києві фільм покажуть в інших регіонах країни.

"Планується і його презентація на міжнародному рівні", - поділився Кляцкін.

Як повідомлялося раніше, режисер фільму про депортацію кримських татар "Хайтарма" і виконавець головної ролі в цьому фільмі кримчанин Ахтем Сейтаблаєв приступив до створення художнього фільму про захисників Донецького аеропорту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: документальний фільм, анексія Криму, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]