Пт, 2024-03-29, 00:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:49
Донецьку ОДА очолив Жебрівський. Президент йому довіряє
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко в четвер, 11 червня, повідомив, що призначив новим головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського.

Глава держави представив Жебрівського активу Донецької області в четвер, 11 червня, у Маріуполі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Незважаючи на війну, нам потрібно покращувати цивільне життя, потрібно проводити реформи, потрібно відновлювати владу. І сьогодні я хотів би представити вам нового голову обласної адміністрації Донецької області Павла Івановича Жебрівського", - сказав Порошенко.

Президент зауважив, що знає Жебрівського 15 років і дуже йому довіряє.

Глава держави подякував за роботу нинішньому губернаторові Донецької області Олександрові Кіхтенку і сказав: "Генералу Кіхтенку я запропонував перейти на іншу відповідальну роботу, але він буде поруч зі мною, і буде допомагати Павлу Івановичу, і буде займатися, зокрема, питаннями Донецької області".

Укази про кадрові призначення на сайті глави держави наразі відсутні.

Як повідомлялося, Кабмін на позачерговому засіданні 5 червня ухвалив і вніс президентові подання про звільнення голови Донецької ОДА Олександра Кіхтенка.

На прес-конференції 5 червня президент Петро Порошенко заявив, що Кіхтенко найближчим часом понесе відповідальність за зрив побудови оборонних споруд на кордоні.

Раніше Кіхтенка жорстко розкритикували за висловлювання про те, що необхідно "відновити економічні зв'язки" з окупованими територіями.

10 червня у ЗМІ з'явилися повідомлення, що новим главою Донецької ОДА може стати Жебрівський.

Довідка

Павло Жебрівський (21 березня 1962 р, село Немиринці, Ружинський район, Житомирська область) - голова партії Українська платформа "Собор" (з грудня 2011). Закінчив Київський університет ім.Т.Шевченка 1989 р, юрист.

З 4 лютого - 19 грудня 2005 р - голова Житомирської облдержадміністрації. З 2006 року був народним депутатом 5 скликання від блоку "Наша Україна". Склав депутатські повноваження 8 червня 2007.

Балотувався на позачергових виборах до Верховної Ради в жовтні минулого року в окрузі №63 (центр - м.Житомир), проте програв підприємцю Олександру Ревезі, який на попередніх виборах висувався від Партії регіонів: 28,23% проти 29,4% голосів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: президент йому довіряє, Донецьку ОДА очолив Жебрівський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]