Чт, 2024-04-25, 02:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:42
ЄС депутати Європарламенту закликали захистити Україну від тиску Росії
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Євросоюз повинен захистити Київ від торговельного тиску з боку Москви, який носить політичне підгрунтя і спрямований на недопущення підписання у листопаді Угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це йдеться у зверненні голови комітету із закордонних справ Європарламенту Ельмара Брока і члена цього комітету Яцека Саріуш-Вольського, інформує РАР.

"Блокуючи імпорт з України, Росія веде проти України торговельну війну. Тиск збільшується, аби відлякати Україну від підписання Угоди про асоціацію і поглиблену зону вільної торгівлі з ЄС", - йдеться в заяві депутатів Європарламенту.

На їх переконання, ці дії є "ворожими" не лише по відношенню до України, але й щодо Євросоюзу. "Коли Росія здійснює безпідставний тиск, аби поставити під сумнів договір, щодо якого ЄС довгий час вів переговори, очевидним є те, що Євросоюз має здійснити відповідні політичні і дипломатичні дії, захищаючи Україну і її право вибору", - йдеться у заяві.

Автори звернення вважають, що пасивність Єврокомісії і Європейської служби зовнішньої діяльності лише заохочуватиме Росію до "продовження політики тиску і шантажу", яка, ймовірно, посилиться перед самітом Східного партнерства у Вільнюсі і спрямовуватиметься також і на інші країни.

На думку Брока і Саріуш-Вольського, українська влада також має зробити усе необхідне, аби підписати у листопаді Угоду про асоціацію. "Україна стоїть перед вибором: або піддатися тиску з боку Росії, що має на меті заблокування відносин України із західною частиною континенту, або ж повернутися у бік ЄС та інших ринків", - переконані депутати Європарламенту.

Нагадаємо, Федеральна митна служба Росії з 14 серпня фактично заблокувала ввезення товарів з України. Всю українську продукцію включили до списку ризикованих товарів. В уряді РФ повідомили, що рішення ухвалювалось органами Митного союзу. Президент Віктор Янукович у зв'язку з цим висловив по телефону російському президентові своє занепокоєння.

У митниці РФ зазначили, що пом'якшать критерії контролю за українськими вантажами, коли Україна усуне нібито наявні порушення. У той же час влада України каже, що не отримувала від російської сторони офіційних документів, що підтверджують порушення українськими експортерами норм законодавства Митного союзу або безпосередньо митного законодавства РФ.

Українські ЗМІ повідомили з посиланням на свої джерела, що торговельна війна, оголошена Росією, викликана бажанням Кремля зірвати асоціацію Києва з ЄС.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: Україну від тиску Росії, депутати Європарламенту, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]