Пт, 2024-03-29, 09:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:36
ЄС недооцінює загрозу Росії - Яценюк. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Прем’єр міністр Арсеній Яценюк пов’язав ненадання зброї Україні з необхідністю координації країн Заходу, не всі з яких розуміють рівень загрози з РФ.

Про це він заявив в інтерв’ю "5 каналу".

"Рішення щодо надання зброї приймається президентом США. Білий дім має певні обмеження геополітичні у прийнятті цього рішення. Чому? Тому що Білий дім повинен утримувати альянс з усіма нашими європейськими партнерами також. Якщо хтось з країн-членів ЄС, в особливості з "Великої сімки", ставиться не дуже позитивно до ідеї постачання зброї Україні, то це безпосередньо впливає на рішення Білого дому" – вважає Арсеній Яценюк.

При цьому він додав, що "не хотів би вдаватися в деталі, хто не дуже позитивно відноситься до цього".

На його думку, західні партнери недооцінюють інколи загрози, які ідуть з РФ.

ООН має бути реформована, оскільки не виконує основних своїх функцій.

"Організацію Об’єднаних Націй потрібно реформувати. Вона не виконує зараз своєї основної функції – захист міжнародного права, прав і свобод, і боротьби з тими, хто захоплює чужі землі і хто порушує основоположні принципи ООН", – заявив глава уряду.

Він нагадав, що Росія блокує прийняття будь-яких рішень щодо України у рамках Ради Безпеки ООН.

"У світі йде глобальний конфлікт, в центрі Європі йде війна з Росією. І вся ця історія по найбільш вагомому органу міжнародної співпраці – ООН, зводиться до того, що зустрілись, поговорили і розійшлись", – сказав Яценюк.

Раніше повідомлялося, що для стримання імовірної російської агресії в Європі фахівці оборонного відомства США пропонують відправити до кількох країн Балтії та Східної Європи танки, бойові машини піхоти та іншу важку техніку, а також до 5 тисяч солдатів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: Яценюк. ВІДЕО, ЄС недооцінює загрозу Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]