Пт, 2024-03-29, 14:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
Євроінтеграція майже провалена
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Експерти констатують недостатній рівень виконання Україною критеріїв, які необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Як передає кореспондент УНІАН, під час громадського етапу Національного круглого столу "Порозуміння заради європейського майбутнього" представник аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов зазначив, що з 11 "критеріїв Фюле" Україна за 4 критеріями має певний прогрес, за 5 критеріями - мінімальний прогрес і ще з двох - жодного прогресу.

"Особливо непокоять ситуація з вибірковим застосуванням кримінального законодавства, ситуація з реформою правоохоронних органів й ухваленням закону про прокуратуру", - сказав експерт.

На засіданні було розглянуто проект плану дій з реалізації європейського курсу України.

Як сказав політичний і громадський активіст, координатор робочої групи Національного круглого столу Сергій Бондарчук, опозиція і влада мають зосередитися на виконанні цього плану до кінця вересня.

"Підписання асоціації буде вирішуватися не в листопаді, а у вересні. 20-го числа буде доповідь пана Кокса і пана Кваснєвського, і вже до кінця вересня буде прийнято політичне рішення ", - сказав він.

За словами Бондарчука, серед пунктів плану дій, зокрема, - реформа виборчого законодавства, повторні вибори до Верховної Ради в проблемних округах, реформа судочинства і питання ув'язнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Серед інших пунктів плану дій - також, зокрема, виконання рішень Європейського суду з прав людини та контроль за їхнім виконанням, продовження реформ управління публічними фінансами і розширення повноважень Рахункової палати України", - сказав Бондарчук.

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко наприкінці червня в статті під назвою "67 робочих днів?", розміщеної на сайті "Української правди", запропонувала створити Національний круглий стіл "Порозуміння заради європейського майбутнього" задля виконання Україною критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Повноправними учасниками круглого столу мають стати президент України, визначені ним посадові особи його адміністрації і уряду, голова Верховної Ради та лідери фракцій, керівники профільних комітетів ВР, які беруть участь в євроінтеграційних процесах, представники Венеціанської комісії, представники делегації Євросоюзу, лідери політичних груп Європарламенту і посли ЄС в Україні. На переконання Тимошенко, доцільно запросити до роботи екс-міністрів закордонних справ усіх українських урядів.

Політолог: "Тимошенко - політичний в'язень номер один у світі"

Що швидше Україна стане членом ЄС, то швидше Юлія Тимошенко може вийти на свободу. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив політолог Тарас Березовець.

"Якщо в майбутньому Україна стає членом ЄС, в країнах ЄС не може бути політв'язнів. Європейський суд з прав людини визнав Юлію Тимошенко політв'язнем. А враховуючи її високий статус, вона, по суті, стала політичним в'язням у світі номер один. Тому позиція опозиції повинна виходити з того, що чим швидше Україна стає членом Європейського Союзу, тим швидше вирішується питання Юлії Тимошенко. Мені здається, вона сама дала про це відповідь, наполягаючи на тому, що її доля не повинна ставати на шляху підписання Угоди про асоціацію", - зазначив він.

Експерт вважає, що це "жодним чином не означає, що опозиція сьогодні може "звісити ноги".

"Відступати від вимог звільнення Тимошенко сьогодні означатиме її політичне самознищення, самогубство", - додав він.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1009 | Додав: adminA | Теги: євроінтеграція, провалена | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]