Пт, 2024-04-19, 06:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:30
Фільм про Олексу Довбуша знімуть в Україні. У головній ролі - Валерій Харчишин
Інші останні Культурні новини

На Закарпатті стартували зйомки фільму з робочою назвою "Олекса Довбуш – легенда Карпат". Головну роль в картині зіграє соліст групи "Друга ріка" Валерій Харчишин, повідомляє Cultprostir.

Фільм присвячено життю легендарного керівника визвольного руху опришків у XVIII столітті. Олекса Довбуш був своєрідним Робін Гудом, який в ім'я справедливості грабував маєтки поміщиків і роздавав здобуте бідним селянам. Основною зоною, на якій діяв Довбуш і його соратники, була територія Карпат. Після смерті Довбуша в 1745 році його ім'я було увічнено в народних піснях і легендах.

"Можна довго сперечатися, добре чи погано чинив Олекса Довбуш. Головне, що у нього від початку була благородна мета - перемогти тих, хто знущається з простих людей, і допомогти бідним, а історія і люди вже самі розставили все по місцях. Про це і буде наш фільм", - розповів Харчишин.

Гурт "Друга ріка" також буде залучений до створення саундтреку фільму. Музиканти планують за участю Національного академічного оркестру народних інструментів (НАОНІ) записати в новій обробці пісню "Хто, якщо не ти?" зі свого останнього альбому Supernation. Ця композиція має стати заголовною в майбутній картині.

Нагадаємо, нещодавно "Друга ріка" зняла гостросюжетний кліп про кохання, викрадення та французький спецназ.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: Україніа, Валерій Харчишин, фільм про Олексу Довбуша, головна роль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]