Чт, 2024-03-28, 19:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:57
Фільми-призери кінофестивалів у Берліні, Каннах та Венеції покажуть на Одеському кінофестивалі
Інші останні Культурні новини

На Одеському кінофестивалі, який пройде цього року вшосте, покажуть призерів Венеціанського, Берлінського і Каннського кінофестивалів. Про це повідомляє прес-служба кіноогляду.

У позаконкурсній програмі "Фестиваль фестивалів" заявлено фільми "Таксі" Джафара Панахі, "Син Сола" Ласло Немеша, "Лобстер" Йоргоса Лантімоса, "Під електричними хмарами" Олексія Германа-молодшого, "Білі ночі листоноші Олексія Тряпіцина" Андрія Кончаловського.

"Таксі" іранського режисера Джафара Панахі, нагадаємо, отримало "Золотого ведмедя" на Берлінському кінофестивалі в цьому році. Панахі зняв цей фільм, незважаючи на заборону на професію і домашній арешт, накладений на нього іранським судом.

"Син Сола" і "Лобстер" - володарі призів на нещодавньому Каннському кінофестивалі. "Син Сола" Ласло Немеша - дебютна картина про в'язня концтабору, який намагається поховати хлопчика, якого він сприймає за власного сина.

"Лобстер" грецького режисера Йоргоса Лантімоса - англомовна антиутопія про любов в умовах тоталітарного суспільства. За сюжетом, люди в суспільстві неодмінно повинні жити парами, а якщо пари розпадаються, їх відправляють у спеціальний готель, де вони за 45 днів повинні знайти собі нових супутників життя. Інакше людей перетворюють на тварин і випускають у ліс. Головні ролі у фільмі зіграли Колін Фаррелл, Рейчел Вайс, Леа Сейду, Джон Сі Райлі.

"Під електричним хмарами" Олексія Германа-молодшого брав участь в основному конкурсі Берлінале-2015 і був відзначений за роботу операторів - українця Сергія Михальчука та росіянина Євгена Привіна.

Крім того, в Одесу привезуть ще двох призерів Берлінале - фільм "Тіло" Малгожати Шумовської і "Вікторію" Себастьяна Шиппера.

Фільм "Білі ночі листоноші Олексія Тряпіцина" Андрія Кончаловського - лауреат Золотого Лева на Венеційському кінофестивалі. До програми "Фестиваль фестивалів" потрапив і документальний фільм "Російський дятел" Чада Грасіа, що став найкращим іноземним документальним фільмом на кінофестивалі "Санденс".

Серед інших фігурантів програми - призер Венеціанського кінофестивалю, турецька драма "Сівас" Каана Муждеці і лауреат МКФ у Сан-Себастьяні - іспанський драматичний трилер "Чарівна дівчинка" Карлоса Вермута.

6-й Одеський кінофестиваль відбуватиметься з 10 по 18 липня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 958 | Додав: adminA | Теги: Берліні, Каннах, фільми-призери кінофестивалів, Одеському кінофестивалі, Венеції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]