Чт, 2024-03-28, 17:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:15
Гаряче на ділянці фронту біля узбережжя Азовського моря. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

На Маріупольському напрямку тривають артилерійські та мінометні обстріли бойовиками українських фортифікаційних споруд із середньої та дальньої відстані, а біля узбережжя Азовського моря ситуація загострилась.

Про це сьогодні під час брифінгу заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"На лінії оборони Старогнатівка – Гранітне вчора відбулося 8 ворожих мінометних обстрілів. Загострилася обстановка на ділянці фронту біля узбережжя Азовського моря: вчора між 00.00 та 1-ю годиною ночі противник відкрив вогонь зі 122-міліметрових гармат по українських позиціях у Лебединському та Сопиному. Після цього цілий день біля моря було спокійно", - сказав він.

Окрім цього, за словами Лисенка, вчора ввечері українські воїни відбили атаку диверсійно-розвідувальної групи під Новотроїцьким, яка намагалася "просочитися" через лінію фронту. Після 10-хвилинного бою ворог відступив.

На Донецькому напрямку значно зросла інтенсивність обстрілів з боку бойовиків між автодорогами Донецьк – Дніпропетровськ та Донецьк – Запоріжжя.

"Значно зросла інтенсивність ведення вогню з боку противника між автодорогами Донецьк – Дніпропетровськ та Донецьк – Запоріжжя", - повідомив Лисенко.

Лисенко також наголосив, що у селищі Старомихайлівка та Олександрівка, а також у Петровському районі Донецька зосереджені значні сили окупантів. "Перестрілки між бойовиками та силами АТО тривають як вдень, так і вночі", - сказав він.

Лисенко також зазначив, що загострилася обстановка в районі Світлодарської дуги. Зокрема, за його словами, по лінії Розсадки – Луганське – Лозове вчора відбулося близько 10 перестрілок. Також вчора вранці українські позиції в Луганському були обстріляні зі 152-мм гармат. Ворожа батарея розгорнута в окупованому Вуглегірську.

Натомість, як зазначив речник АП з питань АТО, в районі Горлівки перемир’я дотримується майже ідеально.

"Вчора було зафіксовано лише 1 мінометний обстріл на південно-західній околиці міста – поблизу сел. Новогородське. У той же час, на ділянці фронту від Горлівки до Донецька вчора відбулося два артилерійських обстріли наших позицій на першій та другій лініях оборони. Вогонь вівся з сіл Красний Партизан, що під Горлівкою, та міста Ясинувата", - розповів він.

Також вчора ввечері артилерія окупантів знову обстріляла Авдіївку.

"Ворожий вогонь вівся зі 122-мм гармат, розташованих у с. Спартак – на самій лінії фронту. Було пошкоджено кілька будинків та лінії електропередач. Один снаряд розірвався на дитячому майданчику", - повідомив Лисенко.

В ході вечірніх перестрілок противник неодноразово відкривав вогонь з важких мінометів, танків і артилерії по наших передових позиціях в Опитному, Водяному та Пісках.

У той же час, за словами Лисенка, на Луганському напрямку ведуться бойові дії середньої та низької інтенсивності. Ввечері противник провів 4 мінометних і гранатометних обстріли біля Станиці Луганської і Щастя. У цей же час відбулося 2 ворожих провокації біля Кримського. Також під вогонь з ворожих гранатометів потрапили українські позиції за с. Оріхове на Бахмутській трасі. Вогонь вівся з півдня, де розташоване місто Золоте, яке частково контролюється противником.

Два ворожих мінометних обстріли відбулося поблизу Попасної. Вогонь вівся протягом півгодини по двох точках нашої лінії оборони.

За минулу добу в зоні АТО загинули двоє українських військовослужбовців, ще 10 отримали поранення.

Відзначимо, за даними штабу АТО, за минулу добу окупанти 92 рази порушили режим припинення вогню, причому основну активність незаконні збройні формування проявляли в темний час доби. Саме в цей час ворог, всупереч Мінським домовленостями, активно використовував озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів.

Також напередодні повідомлялося про погіршення ситуації в районі Маріуполя і на Луганському напрямку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: узбережжя Азовського моря, ділянка фронту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]