Пт, 2024-04-26, 08:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:41
Гей-парад у Києві завершився, ледь розпочавшись, є поранені. ВІДЕО
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У Києві в результаті зіткнень під час "Маршу рівності" постраждали 5 працівників міліції, один - у важкому стані (осколкове поранення шиї), повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Києві.

За даними міліції, за протиправні дії на місці події затримано 25 осіб.

Як раніше повідомило Hromadske.tv, у зв'язку з проведенням Маршу рівності Оболонську набережну в Києві перекрили. Місце проведення Маршу щільно оточене правоохоронцями, туди пропускали тільки журналістів і учасників акції, їх близько 300 осіб.

Учасники пройшли кілька сот метрів по Оболонській набережній і завершили Марш.

Повідомляється, що "близько 20-30 агресивно налаштованих молодих людей прийшли на місце збору учасників Маршу: вони кинули в натовп сльозогінний газ і димові шашки".

Міліція радила учасникам тікати через двори житлових будинків, вважаючи подальше їх просування вперед дуже небезпечним.

Також відомо, що поранені двоє міліціонерів, один з яких отримав осколкове поранення від шашки. У одного міліціонера перебита вена на шиї, а другий - поранений в руку. Серед нападників також є потерпілі, яким надається допомога.

"Кілька десятків ультра-правих прорвалися до місця проведення КиївПрайд, кинули 5-10 петард. МВС затримала хуліганів", - зазначив нардеп Сергій Лещенко в Твіттері.

За його даними, у одного з "правих" - травма голови. Поранених забрала "швидка".

"МВС спрацювало добре, не допустивши прямих зіткнень ЛГБТ-прайду і правих", - зазначив Лещенко.

Як повідомляє прес-служба столичної міліції, на місці події працює слідчо-оперативна група. З'ясовуються всі обставини події. Зібрані матеріали за даним фактом зареєстровані в Оболонському РУ ГУМВС України в місті Києві. Розпочато розслідування, за результатами якого буде прийнято відповідне процесуальне рішення.

Відзначимо, що раніше мер Києва Віталій Кличко закликав організаторів маршу утриматися від його проведення через можливих провокацій і нестабільності обстановки.

"Правий сектор" просив мера Києва заборонити ЛГБТ-акцію "Марш рівності" в судовому порядку і погрожував зірвати марш.

"Навіть зараз, коли бойові дії на сході активізувалися, вони планують низку заходів, включаючи свій "міні-гейпарад" - "Марш рівності". Це - не просто робота, спрямована на моральне розкладання українського народу, а й плювок на могили тих, хто загинув у боротьбі за Україну, а також на живих захисників Вітчизни", - зазначив у своєму Facebook лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош.

Президент Петро Порошенко запевнив, що правоохоронці зможуть гарантувати безпеку проведення в Києві маршу рівності .

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1007 | Додав: adminA | Теги: Києві, поранені. ВІДЕО, гей-парад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]