Пт, 2024-04-19, 00:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:06
Яценюк забере хімзаводи Фірташа, якщо той не поверне борги
Інші останні Економічні новини

Уряд може націоналізувати підприємства "Рівнеазот" і черкаський "Азот", що належать українському бізнесмену Дмитру Фірташу, у випадку якщо ці компанії не погасять заборгованість за спожитий газ, сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, пише УНІАН.

Борги цих двох підприємств перед НАК "Нафтогаз України" перевищують 6 млрд грн.

"Ці заводи закриті з тієї простої причини, що це організоване злочинне угруповання винне державі 6 млрд грн. Якщо компанії не розрахуються за газ з НАК, ці компанії перейдуть у держвласність, і держава буде давати роботу і в Рівному, і в Черкасах", - сказав Яценюк.

Яценюк закликає Федерацію роботодавців, очолювану Фірташем, змінити керівництво і вийти з-під контролю Фірташа та екс-голови адміністрації президента Сергія Льовочкіна, передає Інтерфакс-Україна.

"Хотів звернутися до ФРУ, яка з федерації роботодавців стала федерацією роботозабирателів. Це один з основних органів, який повинен захищати права того, хто працює і хто дає роботу, сьогодні приватизований олігархом Фірташем і головою адміністрації Януковича Сергієм Льовочкіним", - сказав прем'єр.

ФРУ входить до складу сторони роботодавців створеної в 2005 році Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР). Мета цього органу - представити консолідовану позицію роботодавців, уряду і профспілок з трудових, соціальних та економічних питань. Фірташ очолює ФРУ з листопада 2011 року.

Як повідомлялося, наприкінці травня Міжнародна група компаній Group DF українського бізнесмена Дмитра Фірташа заявила про тиск на холдинг Ostchem, який володіє азотними підприємствами, з боку влади, у зв'язку з чим ухвалила рішення про зупинку роботи підприємств, що входять до нього, - черкаського "Азоту" і "Рівнеазоту".

29 квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів звернувся до суду з вимогою заарештувати 500 млн куб. м газу вартістю 4,3 млрд грн, що належать холдингу Osthem, за результатами розслідування Генеральною прокуратурою змови представників компанії та посадових осіб НАК "Нафтогаз України".

Того ж дня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Головного слідчого управління МВС про накладення арешту на 500 млн куб. м природного газу групи компаній Ostchem.

Довідка

"Рівнеазот" є єдиним виробником мінеральних добрив і адипінової кислоти в західних регіонах України. Підприємство випускає аміачну селітру, рідкий аміак, аміак водний технічний, адипінову кислоту, рідкий азот, кисень у балонах, рідку вуглекислоту, циклогексанон, кисень технічний, сухий лід, рідкий азот тощо.

Черкаський "Азот" - одне з найбільших українських хімічних підприємств України, спеціалізується на виробництві мінеральних азотних добрив.

Холдинг Ostchem об'єднує підприємства азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа. Структури Фірташа контролюють більш як 70% українських облгазів, а також більше половини вітчизняних хімічних підприємств.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 873 | Додав: admin | Теги: борги, Яценюк, забере хімзаводи фірташа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]