Пт, 2024-04-19, 13:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:38
Яресько не змогла домовитися з кредиторами - ЗМІ
Інші останні Економічні новини

Україна і Комітет кредиторів, який очолює американський інвестиційний фонд Franklin Templeton, поки що не досягли домовленості про реструктуризацію боргу, переговори тривають, повідомило джерело, близьке до переговорів, передає УНІАН.

"Переговори продовжаться завтра", - сказало джерело.

Україна почала переговори про реструктуризацію частини держборгу в рамках нової програми з МВФ у березні цього року і розраховує в результаті відстрочки виплат за боргами і їхнього часткового списання заощадити до 5,2 млрд дол. у цьому році і до 15,3 млрд дол. у найближчі 4 роки.

До тепер домовитися з кредиторами і провести реструктуризацію вдалося тільки двом державним банкам - "Укрексімбанку" і "Ощадбанку", які отримали відстрочку виплати боргу на 7 років в обмін на підвищення ставки купона без списання основної суми боргу за єврооблігаціями з погашенням у 2015-2018 роках на 1,5 млрд дол. і 1,3 млрд дол., відповідно.

У червні міністр фінансів Наталія Яресько заявляла, що Україна "теоретично" наприкінці липня може оголосити мораторій на виплати в разі відсутності прогресу в переговорах з кредиторами в рамках чинного з 17 червня закону. Однак згодом сторони переговорного процесу оприлюднили спільну заяву про прогрес та укладання угоди про конфіденційність, і 24 липня Мінфін виплатив купон за євробондами на 120 млн дол.

4 серпня Мінфін направив Комітетові кредиторів оновлену пропозицію, запропонувавши зустрітися на найвищому рівні в Лондоні 6 серпня, однак кредитори, які раніше вже погодилися на списання 5% номіналу боргу, попросили перенести зустріч на 10-11 серпня.

У результаті зустріч була остаточно призначено на 12 серпня, місцем проведення було обрано Сан-Франциско (США). Українську делегацію очолила міністр фінансів Наталія Яресько. Напередодні від`їзду до США вона заявила, що Міністерство фінансів України вважає заплановану зустріч з Комітетом кредиторів останньою можливістю для досягнення спільної домовленості про реструктуризацію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 886 | Додав: adminA | Теги: яресько, кредитори, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]