Чт, 2024-04-18, 18:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:42
Кабмін схвалив другий пакет санкцій проти РФ і направить його РНБО
Інші останні Офіційні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк анонсує затвердження на засіданні уряду в середу, 12 серпня, розширеного пакета санкцій стосовно Російської Федерації, передає "Інтерфакс-Україна".

"Відучора почали діяти розширені санкції проти РФ, введені урядом США. Тому сьогодні Кабмін приймає другий розширений пакет щодо введення санкцій і відправляє їх на розгляд РНБО України", - сказав Яценюк під час засідання уряду в Києві в середу.

Як повідомлялося, США 30 липня розширили санкційні списки щодо низки юридичних осіб РФ та України. Під секторальні санкції підпали структури ВЭБ (Зовнішекономбанку, ЗЕБ - ІФ) і "Роснефти", зокрема, Керуюча компанія Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ), ЕКСАР, МСП Банк, банк "Глобэкс", "ВЭБ-Лизинг", "ВЭБ Капитал", Федеральний центр проектного фінансування, Связь-банк, Промінвестбанк (українська "дочка" ЗЕБ), Росексімбанк, "Ресад", Rose Group, "ВЭБ-Инжиниринг", VEB Asia, Фонд розвитку Далекого Сходу, Белзовнішекономбанк, Корпорація розвитку Північного Кавказу, "Краслесинвест", "РН-Юганскнефтегаз", Rosneft Finance, Rosneft Trading, "Нефть-Актив", Всеросійський банк розвитку регіонів (підконтрольний "Роснефти") "РН Холдинг", "Самотлорнефтегаз" та інші, випливає з повідомлення Мінфіну США.

За фактом усі ці компанії і так не могли залучати довгострокове фінансування і розміщувати акції в США (саме це забороняють секторальні санкції), будучи дочірніми структурами ВЭБ та "Роснефти", які перебувають під санкціями проте формально до переліку Мінфіну досі не входили.

До чорного списку (Specially Designated Nationals List, SDN) додатково включено, зокрема, сина бізнесмена Бориса Ротенберга Романа Ротенберга, члена правління Континентальної хокейної ліги. Також до SDN додано давнього партнера Геннадія Тимченка, колишнього співвласника трейдера "Сургутекс" Петра Колбіна, українців Сергія Курченка та Олександра Януковича, менеджерів концерну "Калашников", голову фінського енерготрейдера SET Petrochemicals Oy Кая Паананена (його ЗМІ також називали партнером Тимченка).

Як юрособи до SDN List потрапили компанії, які Тимченко продав за день до введення проти нього американських санкцій у березні минулого року: фінська Airfix Aviation, кіпрська IPP Oil Products. Крім того, додані до переліку SET Petrochemicals і компанія Southeast Trading Oy, що входить з нею до однієї групи, а також Southport Management Services Ltd. Під санкції підпала і компанія Langvik Capital, що управляє конгрес-центром сім'ї Ротенбергів у Фінляндії.

Також до списку SDN включено Іжевський механічний завод, концерн "Іжмаш", український "МАКО Холдинг" (як зазначено в рішенні Мінфіну, пов'язаний з Януковичем), кримські порти.

Зазначимо, 3 серпня повідомлялось, що Україна готується прийняти пакет санкцій щодо окупованого Криму, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Пакет санкцій готовий. Я особисто зі своїм підписом направив його в Кабмін. Я дуже сподіваюся, що найближчим часом він буде остаточно готовий і затверджений", - сказав Клімкін.

Раніше Верховна Рада України ухвалила постанову "Про запровадження персональних санкцій проти осіб, відповідальних за незаконне ув’язнення в Російській Федерації народного депутата України, члена Постійної делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Савченко" (2571).

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, РФ, другий пакет санкцій, РНБО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]